top of page

Stralend, schoon en sterk


Stralend, schoon en sterk!

Dat zijn de woorden die me te binnen schieten als ik aan de Groene Week denk.

Inmiddels een soort van ritueel voordat het voorjaar begint:

Met een groep yogi's gezamenlijk afbouwen van koffie en koekjes en chips en wijn en alles wat nog meer verboden is... hier over miepen op de app en vervolgens starten met een week alleen maar groen eten. 

Groen fruit, groene groenten en peulvruchten.

We starten gezamenlijk met een groene-appelmeditatie en dan gaan we los!

Boodschappenkarren vol groenvoer, naar de biologische markt en dan koken en bakken en experimenteren. Fotootjes van de lekkerste salades, soepen en wat dan al niet meer op de app, recepten worden uitgedeeld en ook onze moods delen we.

Er is aandacht voor het lichaam, maar de Groene Week dwingt ook tot stilstaan, een stapje terug doen, bewust lief zijn voor jezelf: een bad, een luchtbad , beetje mijmeren, yoghurtmassages, de sauna en voor de durfals: koudwaterdouches....

En inmiddels weet ik het verloop van die week: dag 1 is euforisch, dag 2 ook best leuk, dag 3 is stom en vanaf dag 4 worden we blij met af en toe een dip. En dag 7 is heerlijk: toch een kilootje kwijt, een schone huid, een schoon gevoel en bovenal een opgeschoonde geest. Ruimte gecreëerd om het oude achter je te laten en vol frisse plannen het voorjaar in te gaan.

Nog even wat feitelijke info:

In de Groene Week eet je alleen groene groenten, peulvruchten en fruit. Dit werkt ontgiftend op het lichaam. Het reinigt de lever en het maakt dat het lichaam overtollig slijm kwijtraakt. De huid wordt er meer zuiver van en het is ook nog een goed dieet om af te vallen. Je kan van het groene dieet net zoveel eten als je wilt en je hoeft niet op calorieën te letten.

Info, opstarten, afbouwen en yoga & meditaties doen we in 3 lessen op zondag 25 februari van 15.30-17.30 uur ,en 3 en 10 maart van 11-13 uur uur in Edanz, Groningen.


Wat je kunt verwachten:

♥ De eerste zondag bespreken we je afbouwfase, op de tweede zondag start de Groene Week en de derde zondag sluiten we gezamenlijk af.

♥ Elke zondag ontvang ik je met thee en proef je lekkere groene hapjes ter inspiratie.

♥ We doen iedere zondag een passende yoga set & meditatie.

♥ Je kunt lid worden van de WhatsApp groep om recepten uit te wisselen en elkaar te inspireren en motiveren.

♥ Je krijgt een hand-out met recepten en yogasets en meditaties.

♥ Uiteraard ben ik er de gehele periode voor begeleiding en ondersteuning.

Deelname voor 3 zondagen incl. alle extra’s kost € 65-.


Kijk, best vrolijk alternatief voor paaseitjes :-)


Doe je mee?

Geef je op via deze site, via Facebook of door een mail te sturen naar agnesklinkert@ziggo.nlComments


bottom of page