top of page

Vorige week was ik in de gemeente Uelsen in Duitsland. We gingen wandelen om de omgeving te verkennen. Degene die ons de wandeling aanraadde zei dat het doen van een wandeling in Uelsen wel vergeleken werd met het nemen van een luchtbad vanwege de schone lucht in de regio.  

 

Oh ja. Luchtbad. Heerlijke term. Wandelen in de gezonde buitenlucht in de natuur. Als we de Groene Week doen adviseer ik ook altijd een luchtbad. Het is een enorme upgrade van een wandeling, toch?  

Buiten zijn, het liefst tussen de bomen, is gewoon heel goed voor je. Bomen schijnen stofjes af te scheiden die goed zijn voor je systeem. Zeelucht en zand hebben weer andere mineralen die goed voor je zijn. Met je blote voeten op het gras, het maakt me altijd blij.

En dan, als je buiten bent, goed diep ademen. 

Een hele diepe teug lucht inademen tot aan je tenen. 

Jezelf vullen met prana, de levensenergie van het heelal. Totdat elke cel in je lichaam tintelt. 

Kun je het voelen? Heerlijk! 

 

Aanstaande maandag wordt één groot luchtbad. 

We beginnen met een pranayama, vervolgens een warming up en dan gaan we de set creating and containing pranic energy doen.

De meditatie is het chanten van een mantra:

 

Pavan pavan pavan pavan par paraa 

pavan guru, pavan guru, 

waheguru waheguru pavan guru. 

  

Pavan is de adem, en deze mantra spreekt over de adem als een grote leraar. Het chanten van deze mantra helpt je om meer prana in je syteem te kunnen opnemen. Maandag chanten we deze versie


Tot maandag!


Comments


bottom of page