top of page

Vaak begint de inspiratie voor een yogales met een mantra. Die hoor ik, die blijft in m'n hoofd, ik verdiep me in verschillende versies, zing mee en ga dan uitzoeken wat het betekent. 

Afgelopen week heb ik heel veel Dharti Hai gegalmd.  

Luister hier nou es naar. Dat klinkt toch heerlijk? 

 

Dit is de volledige mantra: 

Dharti Hai, Akash Hai, Guru Ram Das Hai  

 

Dharti Hai betekent: de aarde is!  

Akash hai betekent: de hemelen zijn!  

Guru Ram Das Hai: het hart is! 

Het is een oproep om in het hier en nu te zijn en al het goddelijke rondom ons te ervaren in dit moment. 

 We zijn zo druk met wat was en wat komen gaat, met onze telefoons en allerhande afleiding dat het best moeilijk is om echt in het moment aanwezig te zijn. 

Aanwezig te zijn bij de sensaties in ons lichaam, aanwezig te zijn bij onze ademhaling en aanwezig te zijn in het moment.  Dat is eigenlijk wat we allemaal graag willen maar wat zo moeilijk is om te bereiken. 

We zoeken ernaar en vinden het soms in meditatie, in yoga, tijdens een wandeling of het overvalt ons op een totaal onverwacht moment. Das het allerfijnste.  

Een mantra chanten kan ook helpen. 

Met mantra's kun je een energie aanboren die je op een bepaalde manier ondersteunt. Ze werken op een heel subtiele en toch waarneembare energetische frequentie. De mantra Dharti Hai helpt je om aanwezig te zijn. In het moment. 

 

Probeer het eens. Als je overprikkeld bent, als een kip zonder kop rondloopt, kalmeer jezelf dan een paar minuten en blijf aanwezig bij de mantra. Zing mee of luister: “Dharti Hai, Akash Hai, Guru Ram Das Hai”. De energie is zo krachtig dat je de kracht van de aarde en het universum voelt, met als stralend middelpunt je hart! 

 

Deze mantra gaan we aanstaande zondag een tijdje zingen maar daarvoor gaan we natuurlijk lekker yoga doen. 

Yoga om het hart te openen. Omdat het zo fijn is om daar dicht bij te zijn.

Comments


bottom of page