top of page

9e lichaam: subtiele lichaam

Je weet iets, maar je weet niet hoe je het weet.

Je snapt iets maar je weet niet waarom.

Dat is je subtiele lichaam.

Tijdens de opleiding zeiden wij toen onze teacher dit uitlegde: "Oh, als je aan iemand denkt en diegene belt je dan? Is het dat??" Ja dat was het ook maar dat was wel kindergartenstuff, volgens onze teacher. Het is nog subtieler, nog dieper.


In je subtiele lichaam wordt alles opgeslagen. Alle informatie, gevoelens, gedachten uit dit leven en al je vorige levens. Zie je subtiele lichaam als een soort van USB-stick die voor eeuwig met je soulbody meereist.

Het subtiele lichaamgeeft je de mogelijkheid om de subtiliteit van het leven te begrijpen en te beheersen. Het voelen van de grotere krachten voorbij tijd en ruimte. Dit lichaam kan je helpen te begrijpen wat er om je heen gebeurt en hoe de dingen werken. Mensen die makkelijk afstemmen op situaties, of nieuwe vaardigheden als bij toverslag opdoen, hebben hun subtiele lichaam goed ontwikkeld.

Dit energetische lichaam kan je zien als een laag van het aura. Het is transparant, etherisch en – de naam zegt het al – subtiel. Het schijnt dat de informatie zich bevindt in een energieveld onder je voeten. Misschien is er een verband met het gebruik in India om de voeten van een wijze te kussen.

Er wordt wel gezegd dat als je je hoofd bij de voeten van een Meester houdt en een vraag stelt in gedachten, het antwoord komt vanuit de Oneindige wijsheid.

Het subtiele lichaam werkt samen met de neutral mind. En dat is logisch. Als je mind neutral is ben je meer in contact met het grote veld.

Het subtiele lichaam is er om onze talenten, vaardigheden en levensdoel te laten herkennen.

Het subtiele lichaam is je ticket tot het kwantumveld.

Als je subtiele lichaam sterk is ben je kalm, open, intuïtief en verfijnd in je begrip en spraak.

Je overziet het grotere geheel, het spel van het leven en jouw aandeel daarin. Je ziet wat er onder de oppervlakte aan de hand is en je laat het leven zich ontvouwen. Fijne zin: je laat het leven zich ontvouwen.

Ook als je niet de volledige informatie hebt begrijp je wat de essentie is; je leest tussen de regels door. Let op: dat is echt wel wat anders dan invullen hoe jij denkt dat het is. Dat is vanuit je hoofd, en das niet vanuit je subtiele lichaam. Als je een zwak subtiel lichaam hebt ben je niet in staat om het grotere geheel te zien waardoor je makkelijker van het padje kunt geraken. Als je subtiele lichaam zwak is ben je makkelijk voor de gek te houden. Je hebt de neiging om heel kritisch en analytisch te zijn, moeilijk in staat om je over te geven aan het grotere geheel. Om het te laten gaan zoals het gaat. Het verteren van eten maar ook emoties kan lastig voor je zijn. Hoe kan je het negende lichaam versterken?

  • De mantra Sa Re Sa Sa gaat over de verbinding tussen het Oneindige en het aardse, tastbare, persoonlijke. Wij hebben m tijdens onze opleiding een hele week gehoord ;-)

  • Verfijn je taalgebruik, spreek de waarheid en vloek niet. Ohh das een mooie!

  • Oké, nog een keertje dan: kies een meditatie en doe die 1000 dagen achtereen. Je ontwikkelt dan meesterschap over het Zelf en dat versterkt het subtiele lichaam.

  • Besteed aandacht aan kunst: door het beoefenen van verfijnde kunst, welke vorm dan ook, kun je contact maken met je eigen subtiliteit.

  • Versterk je spijsvertering en verfijn je dieet: geen alcohol, koffie, suiker en high processed food. Saai maar uiteindelijk heel veel opleverend. Echt heus.


Dan de numerologie van de 10 lichamen: Het negende lichaam staat voor de kwaliteit van kalmte en overzicht.

Het is gemakkelijk voor een 9 om in te voelen met wat werkelijk gebeurt, het grotere plaatje te zien. Het negatieve aspect van nummer 9 is om superlichtgelovig te zijn – het onvermogen om subtiel te zijn, dat grote plaatje te zien.

Heb je een 9 als zielenummer?

Misschien herken je het dat je het moeilijk vindt om je te concentreren op dingen, je te verdiepen. Daarmee maak je het lastig voor jezelf omdat het daardoor ingewikkeld voor je is om te doorgronden.

Jij wordt blij van het beheersen van dingen. En daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. Als je dat proces aangaat en jezelf dus meer tijd en ruimte geeft om iets meester te worden ontvang je het vermogen om totaal ontspannen te zijn, en geeft de 9 je de volledige kennis en meesterschap van om het even welke situatie.

Heb je een 9 als gavenummer?

Jij bent erg snel situaties meester en weet precies wat er om je heen gebeurt.

Heb je een 9 als karmanummer?

Met een 9 als karmanummer ben je niet de meest subtiele in relaties. Maar wanneer een 9 goed functioneert, kan je zo bevallig zijn als een zwaan. Als jij als 9 goed functioneert zie je de problemen en zal je het op een subtiel niveau oplossen zodat alles weer gladjes verloopt. Jij bent van de elegante oplossingen.

Misschien herken je het dat je steeds weer in iets nieuws stapt, steeds een andere baan hebt. Als je dit patroon herkent zou het goed voor je zijn om bij je volgende project/hobby er helemaal in te duiken en door te zetten. Die discipline zal je meesterschap geven.

Heb je een 9 als levenslotnummer?

Je bent iemand die iets snel meester is. Je leert systemen en dingen zeer snel.

Heb je een 9 als padnummer?

Jij wilt het grotere plaatje zien.

Wat je ook doet, doe het in totale kalmte. Dat maakt je meester van alles.

Zorg dat je de kalmte in jezelf vindt.

Verder:

We gaan een pranayama doen voor het subtiele lichaam.

We gaan een kriya doen voor het subtiele lichaam

We gaan een meditatie doen voor het subtiel lichaam.


Dus je kunt je voorstellen hoe subtiel je naar huis gaat en opeens patsboem het gehele grotere plaatje kunt zien van jouw levenspad :-)

Liefs

Agnes


Comments


bottom of page