top of page

6e lichaam: the arcline


Oké, we gaan naar de hogere regionen. Het 6e lichaam alweer. Het 6e lichaam is de arcline: een lijn van energie die loopt in een boog van oor tot oor, wenkbrauw tot haarlijn. Het wordt ook wel halo genoemd. Of aureool. Je kent het wel van die iconen. Die gouden rand om het hoofd. Prachtig.

Die arcline is het belangrijkste deel van je aura (het energieveld om je heen waar we het volgende week over gaan hebben).

Het is je lijntje met het goddelijke, wat dat dan ook voor jou betekent.

De arcline is een soort van waarschuwingssysteem. Hij beschermt je en leidt je door je te voorzien van informatie in de vorm van intuïtieve boodschappen. Daarnaast is je arcline ook een zender. Het projecteert jouw vibratie.

De arcline staat in contact met je hypofyse en die is verantwoordelijk voor de regulering van je zenuwstelsel en de balans van je hormoonstelsel.

Het verbindende punt is je derde oog, je innerlijk weten.

Vrouwen hebben ook nog een tweede arcline, tussen het hart, van tepel tot tepel. Deze arcline creëert een helende ruimte. Het is een uiterst gevoelige arcline: het neemt waar en beschermt. Daarom druk je kinderen en huisdieren altijd tegen je hart aan.

De arcline is zó gevoelig dat wanneer twee mensen naar elkaar glimlachen, er een vonk van verbinding ontstaat tussen de twee arclines. En dat geeft verbinding en kan helend werken.

Je arcline is ook de bewaarplek van je karma. Al het onbewuste afval dat we verzamelen, rust in je arcline, en dat kan je behoorlijk in de weg staan om te leven zoals je zou willen.

Wanneer je heel dicht bij elkaar bent, en/of seks hebt, vermengen die halo's ook met elkaar. En omdat een vrouw er 2 heeft is dat bij een vrouw nóg sterker. Wanneer je een fijne liefdespartner hebt is dat geweldig natuurlijk maar ook al het karma van al je vorige bedpartners staat geprint in je arcline. Hm, daar werd ik minder enthousiast van. Wees dus zorgvuldig in wie je dicht bij je laat zijn.

Walk your talk. Dat hoort bij een sterke arcline. Je spreekt je waarheid en komt je beloften na. Verder heb je het niet meer zo druk met jezelf maar voel je de behoefte om de mensheid te dienen. Je hebt een sterke connectie met je 3e oog, je innerlijke weten, het hogere, het goddelijke.

Bij een zwakke arcline ben je makkelijk beïnvloedbaar en je vindt het moeilijk om je te concentreren. Dingen overkomen je. Je staat niet echt in contact met je intuïtie. Soms ben je de weg een beetje kwijt.Hoe kun je het 6e lichaam versterken?

  • Mediteren met aandacht op je derde oog.

  • Je rommel in je arcline opruimen: mediteren, healen, trauma's in de ogen kijken.

  • Altijd de waarheid spreken.

  • Je gelooft het niet maar het is een serieuze tip: in je grote teen knijpen. Gewoon doen, af en toe voor je weet maar nooit.

  • En een liedje fluiten! Heel goed voor het contact met je derde oog.

  • De mantra Ang Sang Wahe Guru ( (every part of me belongs to God) 11 x per dag chanten of gewoon naar luisteren terwijl je je dingen doet.

  • Istie weer: 1000 dagen een meditatie doen. Ohh dat is echt zo'n goede uitdaging!

  • De mantra Ardas Bhaee is de mantra die hoort bij het 6e chakra. (Het is mijn favoriete gebedsmantra. Ik bid en visualiseer en het helpt me altijd weer)


Dan de numerologie van de 10 lichamen:


Nummer 6 gaat over naar binnen keren, mediteren


Heb je een 6 als zielenummer?

Voor jou is het van belang om onder stress contact met je ziel te behouden. En daarbij helpt je arcline. Als die sterk is kun je stress goed aan. Als die uit balans is is de sleutel: mediteren. Het liefst 1000 dagen lang.


Heb je een 6 als gavenummer?

Jouw gave is dat je totale focus en concentratie hebt op waar je mee bezig bent.


Heb je een 6 als karmanummer?

Wat je te leren hebt is consistent te zijn, consequent, door te zetten, te concentreren en je verplichtingen na te komen. De kracht van het woord: wat je zegt ook nakomen.


Heb je een 6 als levenslotnummer?

Anderen zien je als iemand die zeer gefocust is en zeer meditatief.

Heb je een 6 als padnummer?

Jouw pad is om een kanaal te zijn, - een heilige, een vertegenwoordiger van God - zeer in gebed, zeer

meditatief, zeer geconcentreerd in alles wat hij doet. Door niets van je stuk te brengen.

Meditatie is jouw pad.Verder:

De kriya die we in de les gaan doen is de hypofyse serie. Een fijne verstillende set oefeningen.

Er wordt gezegd dat wanneer de hypofyse door yoga en meditatie in balans wordt gebracht, het lichaam in harmonie komt met de ziel.

En een meditatie om karmische rommel op te ruimen. We doen deze vaker in de les. Je kent 'm wel. Lekker 12 minuten opschonen. Of deze, specifiek voor de arcline. Om je eigen kracht te voelen. Ook fijn.


Jaaa die arcline gaat toch echt over je derde oog, het innerlijk weten en volgens de kundaliniyoga kom je daar door te mediteren. Mediteren kan ook zijn; wandelen, fietsen, koken, breien... als je maar voor 100% aanwezig bent!


Liefs,


AgnesComments


bottom of page