top of page

4e lichaam: the neutral mind


Na the negative en the positive mind ga ik het nu met je hebben over het 4e lichaam: the neutral mind. Ben je je al een beetje bewust van je eigen negative en positive mind? Kun je ze horen? En welke hoor je het meest?

The neutral mind is dat deel van je denken dat in directe verbinding staat met je hartcentrum (die toegangspoort tot je soulbody). Het is het niet-oordelende deel van je denken dat kijkt naar de buitenwereld zonder te veroordelen.

Je neutral mind werkt zo: het hoort eerst the negative en dan the positive mind, en als je neutral mind sterk is neemt ie binnen 9 seconden een beslissing die je leidt naar je zielepad, dat wat jij te doen hebt in dit leven.

Leven zonder neutral mind is als autorijden zonder Google Maps, je rijdt waarschijnlijk niet op de beste of snelste weg en misschien zelfs wel op een doodlopende weg.

Het onbekende tegemoet rijden mét Google Maps ingeschakeld is echter een heel andere ervaring. Je neutral mind maakt de perfecte berekeningen om je op de veiligste en meest efficiënte manier naar je bestemming te brengen. Wel zo handig.

Met een sterke neutral mind zie je alles in dankbaarheid. Problemen worden zegeningen die je iets gaan brengen.

Je vindt je persoonlijke belang minder belangrijk en hebt oog voor de ander, oog voor het collectief.

Je leven kent nog steeds ups en downs en je hebt nog steeds positieve en negatieve emoties maar als je neutral mind in balans is kun je er meer met afstand naar kijken en transformeer je deze energie in winwin-situaties. Je hebt compassie voor de reis van de ziel, klinkt dat niet prachtig? Je realiseert je dat alles perfect is zoals het is, dat iedere gebeurtenis in het leven een waardevolle les te leren heeft. Je laat het leven zich ontvouwen zonder er tegen te vechten of controle te houden. Alles is precies zoals het zou moeten zijn. Oioioi wat klinkt dit lekker allemaal!

Als je neutral mind zwak is verander je snel van mening, vind je het moeilijk keuzes te maken, ben je een ster in wikken en wegen en beland je regelmatig in een rollercoaster van emoties. Je voelt je vaak slachtoffer van een situatie in plaats van te zien dat alles wat je overkomt je iets goeds brengt. Je kleurt je ervaringen in als goed of fout, niet neutral dus. En dat maakt dat je minder gemakkelijk met uitdagingen omgaat en vast kunt komen te zitten. En dat is niet in de flow.


Hoe kun je die neutral mind versterken?

Wacht minimaal 9 seconden voordat je een beslissing neemt. Dan geef je de neutral mind de kans om zijn/haar werk te doen.

Die neutral mind versterk je als het stil is in jou. En hoe werkt dat het beste voor jou? Wandelen? Yoga? Of mediteren? Dit is een fijne hartgerichte meditatie. Of deze.

De wisselende neusademhaling brengt rust in je hoofd. Dat is oefening 1 van de Happy Hart Set.

Doe dingen die je hartcentrum openen. Knuffel met je vrienden, speel met je huisdier, geniet van de natuur, zing, dans, neem of geef een klankbad of een massage, speel of luister naar muziek, doe wat jou blij maakt.

Doe hartopenende oefeningen. In de Happy Hart Set zitten er plenty: de rug flex, de rug draai, schouderoefeningen enz.


De tools van de neutral mind zijn mededogen en dienstbaarheid. Vraag jezelf dus af: “Hoe kan ik vandaag van dienst zijn?” Waar ben ik dankbaar voor? (weer dat dankbaarheidsboek!)

Dan de numerologie van de 10 lichamen:

Nummer 4 gaat over dienstbaarheid. Als je dit in één van je nummers hebt is het interessant om hier wat meer over na te denken. Wat betekent dienstbaarheid voor jou?

Heb je een 4 als zielenummer?

Klopt het dat je het moeilijk vindt om besluiten te nemen? Omdat de 4 je zielenummer is is besluiten nemen een trigger voor je. Maar als je de positieve kwaliteit van de 4 beheerst kun je juist heel goed beslissingen nemen omdat je naar je eigen binnenstem luistert.

Heb je een 4 als gavenummer?

Je bent neutraal, bescheiden en houdt ervan om dienstbaar te zijn.

Heb je een 4 als karmanummer?

In de negatieve betekenis vind je het moeilijk om neutraal te zijn, heb je overal een mening over en ben je eigenwijs. Je levert op alles commentaar. Doe oefeningen en meditatie om de neutral mind sterker te maken.

Een 4 in positieve betekenis is iemand die goed kan luisteren en dienstbaar is.

Heb je een 4 als levenslotnummer?

De mensen zien jou als neutraal en komen naar je toe voor advies.

Heb je een 4 als padnummer?

Dit is een prachtig padnummer: je hebt je te richten op nederigheid en dienstbaarheid. En daar gaat het om in dit aardse leven. Doe een meditatie voor 1000 dagen om je eigen goddelijkheid door je heen te laten stromen. Als je dit echt serieus wilt kan ik je helpen om een passende meditatie uit te zoeken.

Verder:

De yoga die we in de les gaan doen is de kriya to relax and release fear en the meditation for the neutral mind.

Zorg voor innerlijke stilte. Zodat je je neutral mind beter kunt horen. Hoe zit het met de stilte in jouw leven?

The neutral mind is the access to your soul.

Liefs,


AgnesComments


bottom of page