top of page

3e lichaam: the positive mind

Het derde lichaam is the positive mind.

Deze mind wordt ook wel "de zachte stem van de ziel" genoemd. Het ziet overal het positieve van in en scant je omgeving naar kansen en mogelijkheden en oplossingen.

Van nature is deze positive mind speels, licht en grappig. Verantwoordelijk voor optimisme, hoop en het vermogen om de goede momenten en mensen te herkennen. Dat klinkt fijn!

The positive mind is de mannelijke energie in jou. Verbonden met het derde chakra en dus met vuur, actie, daadkracht en focus.

Als je positive mind te sterk is stort je je blind in van alles, zonder de risico’s te beoordelen. Dat is ook waar verslaving op de loer ligt, of van het één naar het ander hoppen zonder te wortelen. Je hebt dan gewoon te veel vuur. Afblussen dus. Met water. Door te zwemmen, te douchen, te badderen, bij het water te zijn of door te aarden.


Als je positive mind zwak is krijgt the negative mind te veel grip op je. Daar heb ik het in de vorige blog over gehad. Te veel negative mind maakt je piekerig, angstig en haalt je weg bij je kracht. Misschien ben je zelfs wel bang voor je eigen kracht, je vuur. Want dat vuur maakt ook dat je in actie moet komen, verantwoordelijkheid moet nemen. En hiervoor heb je the positive mind nodig. Die ziet de humor in van het spel dat het leven is. Dit deel van je denken ziet kansen en mogelijkheden, heeft vertrouwen en hoop en is erop gericht dingen te realiseren.

Niemand heeft altijd een uitgebalanceerde positive mind. Het niveau is altijd afhankelijk van situaties, omgevingsfactoren, persoonlijke uitdagingen en levensfasen.

Wat fijn is dat de positive mind, net als andere aspecten van ons wezen, kan worden versterkt en ontwikkeld. Hoe dan?

*Allereerst: versterk je navelpunt. Als je een beetje bekend bent met mijn lessen en mijn boek weet je dat ik dat regelmatig benoem. Het versterken van je navelpunt maakt je krachtiger, fysiek en mentaal. Lees er meer over in mijn boek Happy Hart pagina 77.


*Oefeningen die goed zijn voor het versterken van het navelpunt zijn de vuurademhaling (filmpje onderaan de pagina) de Sat Kriya en de Stretchpose.


*Wees dankbaar voor alles wat je tegenkomt. Dat maakt je positive mind sterker en je leven sowieso veel leuker. Doe een dankbaarheidsdagboek of sta gewoon elke dag stil bij dat waar je dankbaar voor kunt zijn. En hoe meer tijd je eraan besteed, hoe dankbaarder je je voelt. Echt waar.


*Je kan ook werken met positieve affirmaties.

De mantra Rake Rakhanhar is een goede mantra voor de positive mind. De mantra kalmeert een onrustige mind, geeft energie en helpt als je fysiek zwak bent. Het is een overwinningslied dat je opent voor leiding door een kracht die groter is dan jij. Het neemt obstakels weg die je ervan weerhouden je levenspad te lopen.

Het is wel een lange en best ingewikkelde mantra, maar alleen luisteren en de vibraties tot je laten komen is ook al heel fijn en heilzaam.

Dan de numerologie van de 10 lichamen:

Nummer 3 gaat over gelijkheid.

Heb je een 3 als zielenummer?

Dit nummer gaat over jouw interne proces hoe je met jezelf omgaat. Je hebt de neiging jezelf negatief te beoordelen, de schuld bij jezelf te leggen. Zie jezelf als een deel van God, van het Universum in plaats van als zondaar.

Heb je een 3 als gavenummer?

Je ziet het positieve van ALLES en hebt altijd wat positiefs over welke situatie dan ook te vertellen.

Heb je een 3 als karmanummer?

Je karma is om positief te blijven naar je externe relaties.

Om je karma in harmonie te brengen kun je 1000 dagen een kriya of meditatie doen. Je hebt het nodig om harmonie en goedheid te zien in je werksituatie. Dan kan je mind zich richten op het positieve aspect in de relatie.

Heb je een 3 als levenslotnummer?

Men ziet jou als een opgewekt persoon die altijd positieve input brengt.

Heb je een 3 als padnummer?

Jouw kwaliteit is dat je de gelijkheid in elke situatie wilt zien. Je wilt voor iedereen zorgen en je bent betrokken bij iedereen.

Is je zielenummer en je gavenummer allebei 3??

Jij kunt in verbinding met je ziel zijn wanneer je maar wil. Het spirituele pad is voor jou een snelweg. Je bent zo bij je Ziel!

Verder:

De yoga die we in de les gaan doen voor the positive mind : kriya for achievement. Uit dit boek.Andere fijne set voor de positive mind is de Nahbi kriya. Ik heb deze set met vele yogi's 40 dagen gedaan. Heerlijk was dat.


Als je in de mood bent is het leuk om deze week eens bewust naar je minds te kijken. wanneer is de negative en wanneer is de positive mind aan het woord? Wat hebben ze te vertellen?


Fijne week,

LiefsComments


bottom of page