top of page

Dahaaaaag!!


Woensdag hebben we oudste zoon uitgezwaaid. Die gaat naar Thailand en Vietnam 3 maandjes, alleen, niets geboekt, hij ziet het wel…

En ik ben natuurlijk ontzettend trots. Op zo’n grote zoon die dit zelf bedacht, uitgestippeld en gefinancierd heeft. Die levenslust heeft en zin heeft in het ontdekken van nieuwe mensen, nieuwe plekken, nieuwe energie.

Dus we hebben hem met liefde uitgezwaaid.

Niet huilen, niet huilen, niet huilen....

Toch wel.

En ook weer lachen...

Ach, als moeder zie je ook altijd dat kwetsbare kind van je. Je weet z’n kracht maar ook z’n kwetsbaarheid, z’n gevoeligheid. De pijn in het leven die hij nu al heeft opgelopen en waar hij zich tegen weert. Niet nodig.. niet nodig.. zeg ik dan, maar ik weet dat hij dat zelf moet ervaren. Zelf heeft te leren.. Ik kan hem niet behoeden voor… ja voor wat eigenlijk….. Loslaten en vertrouwen. Dat is de eeuwige les....

Er kan je niets gebeuren, het gaat zoals het gaat…. Dit zeg ik al vanaf jongs af tegen zoon B. En dat vond hij altijd zo’n mooie uitspraak dat ie ‘m vaak memoreert. En als hij een tattoo wil, dan is het deze tekst…. Ben benieuwd wat zo’n Thaise tattooeerder daarvan maakt, haha!

Dag lieve lieve Bram. Vol vertrouwen laat ik je los en gun ik je de mooiste avonturen.

Ik moet wennen want het is hier stil zonder z’n lol, vrolijkheid en knuffels.

Gelukkig is er social media!

En heb ik onderstaande meditatie achter de hand. Als ik toch even in de paniek schiet dat ik mijn kind niet a la minute kan redden doe ik deze:

KY meditatie om een moeilijke situatie te hanteren

Wat deze kriya voor je zal doen. Dit is een erg eenvoudige en oude vorm van meditatie om een innerlijk conflict op te lossen. Als je deze doet, zal je er van genieten. Zie maar welke veranderingen je doormaakt: neem jezelf alleen maar waar. Het is een psychotherapie.

Op het moment dat het lichaam zich bewust is van het uitgeademd zijn, begint het zich aan te passen met de grootst mogelijke efficiëntie. De theorie zegt, dat wanneer er een uitgeademde toestand is, waarbij de prana afwezig is, het pranische lichaam de andere lichamen gaat doordringen om de combinatie te maken. De computer moet uitzoeken op welke manier hij jou en je cellen, die een bepaalde hoeveelheid zuurstof nodig hebben, kan toestaan te overleven.

Als je voor een moeilijke situatie staat, zal deze kriya hem binnen 5 minuten oplossen.

Hoe je deze kriya moet doen.

Zit in kleermakerzit. Druk de handen op de borst met de handpalmen, waarbij de vingers naar elkaar wijzen. De handen zijn ontspannen met de vingers gestrekt en aaneengesloten. Dit is een aangename houding met erg weinig druk en geen spanning in de armen en handen. Sluit de ogen voor 9/10. Haal diep adem in 5 seconden. Adem in 5 seconden volledig uit, en houd 15 seconden lang de adem uit.

Begin met 11 minuten en bouw dit langzaam op tot 31 minuten.


bottom of page