top of page

Het werkende leven is begonnen!

De wekker gaat om 6 uur en om 8 uur zit ik alweer vrolijk te typen in Leeuwarden.

En binnen een dag is alles alweer als vanouds op m'n werk:

Op dag 1 had ik iedereen in beweging omdat ik mijn sleutels kwijt was.

Op dag 2 moest bijna de heimlich greep worden toegepast omdat ik bijkans stikte in een cracker.

Met aandacht je dingen doen. Het is daar niet altijd mijn sterkste punt.

Als ik naar mijn werk ga voelt het alsof ik onder water duik en aan het eind van de dag naar adem happend weer boven kom.

Binnen 3 dagen zit ik alweer midden in duizenden regeldingen voor- en met tientallen mensen.

Ik begin mijn dag met werkmail en -app en eindig ook zo.

Ik vind mijn werk wel heel erg leuk! Ik werk als docent en heb een prachtig vak met superstudenten en geweldige collega’s maar de drukte en veelheid blijf ik ingewikkeld vinden. Ik verlies mezelf er vaak in.

Vorige week heb ik een nieuwe tattoo laten zetten: het unalome teken.

Het pad naar verlichting.

Een soort van reminder.

Een reminder voor bewustzijn.

Omdat ik weet dat bewustzijn het leven zoveel rijker en mooier en ook rustiger maakt.

Daarom ben ik na de vakantie weer begonnen met mediteren.

Elke ochtend 11 minuten zitten en bewust ademen en contact maken met mijn hart.

En nu, na een week, merk ik al het effect: zelfs in de paniek van de sleutels en die bijnadooddoorcrackerervaring weet ik dat er een plek is waar rust is. Waar voor- of tegenspoed er niet zo toe doet omdat het er altijd goed is. Bewustzijn, bewust zijn, in mijn hart.

En dat mediteren hoeft niet eens 11 minuten.

Één minuutje diep ademen en contact maken met je hart maakt je al bewust(er).

Hoe moeilijk kan het zijn.

Nou daar word ik dus blij van.

Dat pad van verlichting zit nu op mezelf en steeds meer in mezelf.

Steeds minder zoeken

Steeds minder nodig hebben.

Alleen maar bewust zijn.

Steeds maar weer.

Bewust.

Zijn.

Heel fijn!

En dan een kundalini yoga oefening voor een kalm hoofd tijdens drukke dagen:

De soefidraai.

De soefidraai helpt je aarden en brengt lichaam en geest in balans. Deze oefening brengt je naar je hart en is heerlijk voor je rug! Soetfidraai Ga zitten in kleermakerszit en leg je handen op je knieën en draai grote cirkels met je romp. Stel je voor dat je met je kin grote cirkels rondom jezelf trekt. Adem in als je naar voren buigt en uit als je naar achteren gaat. Houdt je ogen gesloten en richt je aandacht op je derde oog. Eerst 2 minuten linksom, dan 2 minuten rechtsom. Kom dan terug naar het midden en trek je *wortelblok aan. Stel je voor dat je kundalini-energie omhoog wordt getrokken tot boven je kruin. *Wortelblok: trek je navel naar binnen terwijl je de spieren rond je buik, anus en geslachtsorganen aanspant om de Kundalini-energie aan de basis van de ruggengraat te ontrollen…


bottom of page