top of page

Lekker eten!


Het schijnt…dat er verlichte mensen zijn die niets meer eten en drinken. Breatharians...Zij leven van het licht…. Als je er op googelt lees je de prachtigste verhalen… Ik streef best naar verlichting maar vind eten wel heel belangrijk. Ik moet niet denken aan leven zonder gezellige etentjes, toastjes, wijn….brrrr Ik zou dan wel van die eeuwige 4 kilo teveel af zijn. Maar in de yoga leer je accepteren dus dat zit bijna goed.

Bij de yoga van Lilian doen we als warming up vaak de soefidraai. En dan vertelt ze altijd dat je je eten aan het vermalen bent bij deze oefening. Klinkt wel handig, dan zijn die nootjes later op de avond vast minder erg. Verder helpt deze sufigrind je aarden (waardoor je minder in je hoofd zit, minder aan nootjes denkt en deze wellicht kunt weerstaan) en brengt deze oefening lichaam en geest in balans. Het is echt waar: deze oefening brengt je naar je hart en is heerlijk voor je rug!

Sufigrind Ga zitten in easy pose leg je handen op je knieën en draai grote cirkels met je romp. Stel je voor dat je met je kin grote cirkels rondom jezelf trekt. Adem in als je naar voren buigt en uit als je naar achteren gaat. Houdt je ogen gesloten en richt je aandacht op je derde oog. Eerst 2 minuten linksom, dan 2 minuten rechtsom. Kom dan terug naar het midden en trek je *wortelblok aan. Stel je voor dat je kundalini-energie omhoog wordt getrokken tot boven je kruin.

*Wortelblok: trek je navel naar binnen terwijl je de spieren rond je buik, anus en geslachtsorganen aanspant om de Kundalini-energie aan de basis van de ruggengraat te ontrollen…


bottom of page