top of page

Liefde voor Linde


Dit is het verhaal over onze lieve Linde. Inmiddels anderhalve meter hoog en gekoesterd door de hele familie.

In het voorjaar was ik bij de Hof van Axen, de plek waar de zintuigenreis plaats vond. Vriendin Alex en ik hebben koffie gedronken met de eigenaresse en we kregen het opeens over de schoonheid van de kamerlinde, hoe mooi het licht door die bladeren kan schijnen. En wat leuk: ze had een stekje voor ons! Het stekje heeft echter anderhalve dag in mijn auto liggen broeien want druk in de kop met 1000 dingen. En opeens zag ik het stekje, verlept op de voorstoel. En vond ik het zo stom van mezelf dat ik dat zomaar was vergeten. Ik besloot haar acuut in water te zetten en -Masaru Emoto van dat onderzoek met die waterkristallen indachtig- heeeeeel veel liefde te sturen. Elke dag weer. Elke dag meer. Nou leef ik in een mannengezin dat meestal bij al mijn spiripirigedoe de ogen ten hemel slaat maar dit vonden ze wel leuk: aandacht geven doet groeien, waar of niet waar? We hebben naar Linde zitten kijken en zagen steeds meer en oudste zoon B. gaf op zijn manier z’n bijdrage: hij hield z'n mobiel vlakbij Linde terwijl hij dit leuke liedje over Linde met een E. afspeelde:

Linduuuuh! Linduuuuuh! Yeah Yeah Yeah Yeah!

Heul vaak gehoord.... En Linde ging ervan groeien. En niet zo’n beetje, echt achterlijk erg groeien. En nu is ze zo.

Cool he? Nou en dat is het zoveelste bewijs dat alles wat je aandacht geeft groeit. Want onze Linde voelt zich knus en tevreden in onze fijne vensterbank maar weet je? Dat kan iedereen!! Want in de Kundalini yoga bestaat een meditatie die je knus en tevreden laat voelen!

Alstublieft:

Deze meditatie zal je knus en tevreden doen voelen. Hij werkt om balans te geven aan de hersenen door je innerlijke vermogen te versterken om doorlopend in contact te zijn met je hogere zelf.

Hoe je deze kriya moet doen. Houd van de rechterhand de top van de duim tegen de top van de middelvinger en van de linkerhand de top van de duim tegen de top van de pink. De nagels moeten elkaar niet raken. Bij vrouwen dienen de handposities gespiegeld te zijn. De schouders hangen en houd de handen 15 - 20 cm uit elkaar, met de vingers naar voren wijzend een beetje voor de tepels. De ogen zijn 1/10 open. Adem normaal en mediteer voor 11 minuten, adem dan in, maak even stevige vuisten met beide handen, en ontspan.

Opmerking : Dit is één van de vijf meditaties, die speciaal zijn gegeven "om je voor te bereiden op de grauwe periode van de planeet en om mentale balans te brengen".


bottom of page