top of page

Draag lichtblauwe kleren......


Kundalini yoga heeft iets met cijfers: 7 chakra’s, 10 bodies, 5 tattva’s, 3 guna’s, 1 schapenvel. Ik zal er in de toekomst vast nog wel iets over bloggen maar wat vooral leuk is is dat er ook een Kundalini numerologie bestaat: aan de hand van je geboortedatum kun je erachter komen wat je levenspad is. Doe maar es: https://www.3ho.org/tantric-numerology-reading

Wat bij mij steeds terugkomt bij die numerologie is de 5: En die 5 staat dan weer in verband met onder andere chakra 5. En wat ik te doen heb om mijn levenspad te vervullen is: to teach! Nou vind ik voor een groep staan nog steeds af en toe spannend. Maar ik ben er ook inmiddels achter dat dat les geven voor mij wel dé manier is om te leren en te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door les te geven verdiep ik me, maak ik me de stof eigen en leer ik mijn eigen angsten overwinnen. Drie vliegen in 1 klap! En.. het belangrijkste: ik voel me blij want ik kan andere mensen inspireren, upliften, ik leer luisteren en aanvoelen. Blijer en heler kan ik me niet voelen!

Het vijfde chakra dus. De plek van je vijfde chakra is je keel. Dit chakra is verbonden met communicatie, luisteren, je afstemmen op de ander, zelfexpressie en creativiteit. De kleur die bij dit chakra hoort is mijn lievelingskleur: lichtblauw. Ruimtegevend, zuiverend, helder lichtblauw.

Als dit chakra goed werkt ben je helder en duidelijk in je communicatie. En je kunt naar iemand luisteren, en das best belangrijk..


Als dit chakra niet goed werkt vind je het moeilijk om echt te luisteren, ben je onduidelijk, onhelder en ben je bang voor het oordeel van anderen over wat jij te vertellen hebt. Je houdt je liever stil. Bent verlegen, staat niet graag op de voorgrond. En je kunt last hebben van alles wat te maken heeft met dat gebied: je keel, verkouden, schildklier, zere nek…

Wat helpt om dit chakra beter te laten werken:

  • Draag lichtblauwe kleren

  • Zing elke dag een liedje

  • Wees bewust stil, als je alleen bent en bij anderen. Wat hoor je dan?

  • Luister naar muziek, niet vanuit je hoofd maar vanuit je hart

  • Spreek bewust en zonder haast, wees je bewust wat je de wereld inknalt

  • Zing mantra’s, bij de yoga zingen we heeeeeeeele mooie.

En drink deze shake, genaamd: "talk to me" van Maya Fiennes

300 ml kokoswater

Handvol blauwe bessen

1 eetlepel amandelen

1 ontpitte dadel

scheut citroensap

beetje honing

beetje kaneel

Blenderen terwijl je heel hard zingt!


bottom of page