top of page

Chakra's en yoga in het nieuwe seizoen


Zo zeg, wat was dat yoga lesgeven een goede move van mij. Ik heb ervan genoten, mijn lieve klasje ook, ik voel me yogier dan ooit én ik heb veel geleerd over yoga, lesgeven, mezelf.... En: hoe meer yoga ik doe, hoe meer ik ga voelen. In en om mijn lijf (stom woord volgens Maria Goos maar lichaam vind ik nog stommer. Body dan? Nee ook niet. Lijf dus.) Ik word me steeds bewuster van de energiestromen door mijn ruggengraat en de verbinding met de chakra’s.


Oké, uitleg over chakra’s voor den chakraonwetenden en leergierigen:

Alles, het hele universum bestaat uit draaiende cirkels van energie, van het melkwegstelsel tot atomen, mensen, stoelen, bomen.. Zo ook de chakra’s In ons diepste innerlijk draaien 7 energiecentra rond: chakra’s. De 7 chakra’s samen vormen een systeem dat ons bewustzijn structuur geeft en ons in staat stelt onszelf beter te leren kennen. Alles wat er gebeurt in je leven, zowel in jezelf als om je heen, begint en eindigt in die chakra’s:. En we hebben er 7

De 7 chakra’s: een mythische regenboogbrug: verbinding tussen hemel en aarde. Elke chakra is verbonden met een aspect van ons bewustzijn, een levensgebied, een levensgevoel. Kort gezegd is dat als volgt:

Chakra 1: overleven Chakra 2: emoties en seksualiteit Chakra 3: wilskracht

Chakra 4: liefde

Chakra 5: communicatie, creativiteit

Chakra 6: intuïtie en verbeeldingskracht

Chakra 7: kennis en inzicht

Het ene chakra is beter ontwikkeld dan het ander en dat bepaalt mede onze manier van leven en hoe we in het leven staan.

Onze teacher vertelde dat je altijd vanuit 1 of 2 of 3 chakra’s praat/doet/ervaart. Let er maar eens op: handel je vanuit angst, wil je jezelf uitdrukken, is het wijsheid wat je drijft, wil je hebben, is het de lust? Dat levert heel veel chakrakennis op!

En nog een leuke hoopvolle: we gaan in de wereld van het 3e chakra (wil, macht) naar het 4e chakra (LIEFDE!) in de wereld. Dat biedt hoop!

Dat wordt de zomervakantie mijn huiswerk: Die chakra’s uitpluizen en alles aan elkaar knuppen en daar een fijne lesjes van brouwen. Doe je mee na de vakantie????

Vanaf 1 september op de donderdag van 19.30-21.00 uur? Dat zou leuk zijn!


bottom of page