top of page

Aquariuhuhuhus!


Nounou, het is me nogal wat: open over ons niet zo lekker lopende huwelijk schrijven. Nog nooit is m’n blog zoveel bekeken als op de dag dat ik over onze relatiecrisis postte. En wat is het fijn dat er zoveel lieve lieve mensen zijn die mij steun betuigden. Die hulp boden en die hun eigen leed deelden. Ik kreeg ook reacties die ik niet zo verwacht had: mensen die vinden dat je dat toch niet doet: je lek en brek via Facebook de wereld inpleuren…omdat, nou omdat dat niet zo hoort! Omdat je dat privé hoort te houden….Of omdat men er niet mee lastig gevallen wil worden...

Tja, daar zit ook best wat in. Het is maar net door welke bril je kijkt.

Ik leer steeds meer om transparant te leven. Open te zijn over waar ik mee bezig ben, hoe ik leef. Me niet anders voor te doen dan wie ik ben voelt fijn!

De kundalini yoga en heel veel andere stromingen beweren dat we in een tijd leven waarin oude structuren niet meer werken maar dat we nog niet weten hoe in de nieuwe wereld ons te handhaven.

We zijn van het Vissen tijdperk naar het Waterman tijdperk gegaan.

En dit zegt Yogi Bhajan daarover:

Mooi.

Naast de sutra's waarin hij discipline, gewoon dóén en ontwikkeling predikt, vind ik de sutra over compassie zo mooi. Dat compassie het woord is wat bij de tijdsgeest van Aquarius past.

Want in plaats van mij gaan we naar wij. En het sleutelwoord daarvoor is compassie.

Compassie is een fijn woord.

Compassie betekent: met je hart zien.

Wie met zijn hart kijkt kan niet veroordelen maar wil zich juist verbinden met de ander.

Samen! Samen zijn we niet alleen! Waarbij jij de hele wereld bent en de hele wereld jou. Dan kunnen we niet anders dan open en transparant zijn…

Filmpje waarin een tulbandmeneer best helder de Aquarian Age uitlegt volgens kundalini yoga en vervolgens zieltjes wint das jammer maar dan stop je gewoon...


bottom of page