top of page

Eerste opleidingsweekend Kundalini Yoga


Zo, ik ben weer een beetje geland geloof ik. Gestart met de Kundalini yoga opleiding afgelopen weekend en dat was me het weekendje wel, zeg maar. De week van te voren zat ik al enorm in de weerstand (oh ja, zie vorige blog hihi) en zo ging ik richting Havelte.

Het weekend in het kort: Leuke groep, heerlijke yoga, om 4 uur op, geweldige teachers, luisteren, leren, mediteren, druk in het hoofd, weinig eten, alles in het Engels, intensief, niet kunnen slapen, fijne roommate, koud douchen, kennismaken, van alles doen...

Maar bovenal: je bewust worden van je mind. Die alles beoordelende, drukke, ongeconcentreerde, zoveel onnodige dingen denkende mind.

En dat is dus waar ik met name tegen aan gelopen ben. En hoe. M'n eigen denken, m'n eigen zelf met oude angsten en patronen. Buh. Gaan we weer. Maar ik heb in deze opleiding geloof ik wel een soort leidraad gevonden om daar eens stappen in te maken.

Master the mind! Discipline is the way to happiness, zegt Yogi Bahjan, the Master of Kundalini Yoga.

En dat ga ik dit jaar maar eens uitproberen. We zoeken allemaal en misschien is dit mijn manier!

We zongen allerhande mantra’s… Van Ek Ong Kar en Wahee Guru (waar mijn kinderen heel hard om moeten lachen) Maar ook een Engelse:

I am the light of my heart I am bountiful I am beautiful I am bliss I am I am

En toen we dat heeeeeel lang zongen, raakte ik uit die mind en was ik in mijn hart. En daar wil ik zijn. Leven vanuit je hart. Master the mind. Wish me luck!


bottom of page