top of page

Een diepe drive


Toen ik mijn opleiding yinyoga deed heeft een hele lieve kundalinicollega mijn lessen overgenomen.

En daar kreeg ik de week daarna wel dingen over te horen van de yogi’s.

Ze vonden het nogal pittig bij die andere juf! En de ene yogi vond dat lekker(der), de andere ging almost dood. Hartstikke goed om meerdere docenten te ervaren! Laat je altijd wat leren.

Het maakte me ook bewust van mijn eigen ontwikkeling en waar ik sta op dit moment.

Toen ik net klaar was met de opleiding was ik erg van de Keep up!-methode: doorgaan, jezelf uitdagen, over je grenzen heen. En dat levert ook heel veel op: doorbraken, uithoudingsvermogen, een heerlijk gevoel.

Tot ik een keer feedback kreeg van een yogi die zei: " ik hoor mijn hele leven al: doorgaan, niet opgeven, zet m op…. Ik wil juist aandacht geven aan wat ik voel…"

Dat heeft me aan het denken gezet en zo heel langzamerhand kregen mijn lessen steeds meer aandacht voor lichaamsbewustzijn: hoe adem je, hoe zit je, ben je je bewust van spanning, energie, voel je eigen grenzen, voel jezelf….. en dat voelt fijn.

En ondertussen volg ik workshops op het gebied van tantra en sjamanisme en Kundalini Reiki.

En doe ik een jaartraining Kundalinitantra. Dat zet mijn hele wereld op de kop.

En alles beïnvloedt me en veel neem ik mee in de lessen: yin, de drums, godinnen, tantra en natuurlijk die heerlijke Kundalini energie.

Ik experimenteer met sharen en drums en vrouwenthema’s bij de poedieyoga op de zondag en op de donderdag geef ik 2 lessen achter elkaar aan wat een goede leerschool is.

En dat is groeien: dat ik niet perse uit het Kundalini yoga boekje hoef les te geven maar daarin mijn eigen stijl mag ontwikkelen.

Met als basis natuurlijk de Kundalini yoga, maar met invloeden uit de yin, de tantra, sjamanisme en alles vanuit het hart!

Het wordt steeds leuker!

Oh ja, en er is nog plek op de donderdag.

En hier een filmpje van de meditatie die we komende donderdag gaan doen:


bottom of page