top of page

Nooit meer bang


Vera Helleman (Verahelleman.nl) heeft indruk op me gemaakt. Hoe leef je nou voluit? Hoe blijf je bij jezelf?

Wat ik af en toe nog steeds tegenkom is angst: om niet goed genoeg te zijn, om niet aardig gevonden te worden.

Volgens de Kundalini yoga allemaal geworteld in je eerste (onderste) chakra, je basischakra genoemd of ook wel wortelchakra.

Hier worden je angsten, verslavingen en gewoonten opgeslagen en als je dit chakra niet schoonmaakt leidt je een angstig leven.

Dat wil ik niet. Dus dat basischakra moet in balans: Zelfverzekerd! Power! Blij! Dat wil ik!

Een uitgebalanceerd basischakra zorgt ervoor dat je je fysiek zeker voelt, in staat bent deel uit te maken van een groep zonder overheersend of behoeftig te zijn, en zelfverzekerd en vertrouwend op je instincten je weg kunt voelen.

Wat helpt om dit chakra te stimuleren:

*Aarden, letterlijk en in je hoofd contact maken met de grond

*Sporten

*In de natuur zijn

*Voetmassage

*Rode tinten om je heen en in je kleren, ik denk aan een rode geluksonderbroek.....

*Geuren als ceder, patchoeli, sandelhout, kaneel

*Een oefening uit de Kundalini yoga:

De kikkerhouding

Deze houding is verbonden met het onder ogen zien van je angst voor mislukking. Deze oefening maakt dat je makkelijker loslaat, vertrouwt en accepteert…

Deze oefening brengt je organen in balans, is goed voor de bloedsomloop en brengt de energie van de lagere chakra’s naar de hogere.

Sta recht op met de hielen tegen elkaar. Ga zitten in de kikkerhouding. Adem in terwijl je billen omhoog gaan en het hoofd naar de knieën. Adem uit als je terugkeert naar de kikkerhouding met het gezicht naar voren. Je vingertoppen blijven tijdens de beweging op de grond voor de voeten. Herhaal de kikkerhouding zeshondervierendertigduizendtwaalf keer. Dan ben je nooit meer bang :-). Oh nee. 26 keer. Ontspan 1 minuut. Elke dag ff doen.


bottom of page