top of page

Tijdens mijn Kundalini Yoga opleiding kregen we een keer een gongmeditatie: na een yoga set lekker ontspannen onder een dekentje terwijl onze teacher gongde. Wow. Ik wist niet wat me overkwam! Veel, heftig, hard, overweldigend…. Het was bijna beangstigend maar toen ik me er aan overgaf was het heerlijk, louterend.

Want dat doet de gong: De gong is een heilig en oud instrument voor genezing, verjonging en transformatie.

Het geluid van de gong brengt een diepe ontspanning, stimuleert je klierstelsel en is als geen ander geluid in staat je gedachten tot stilstand te brengen. Het zuivert je geest en wist rommel uit je onderbewustzijn. Het is het geluid van Creativiteit zelf, het geluid van het universum. De trilling die zuivert en schoont…..

De gong bleef me boeien en na een jaartje yoga besloot ik mijn verdiende geld om te zetten in een gong. Na veel wikken en wegen schafte ik eentje aan maar dat bleek toch niet mijn gong te zijn. De gong geruild voor een duurdere en dat was 'm ook niet maar gong nummer 3 dat was hem: mijn eigenste gong!

Uren en uren heb ik thuis geoefend. Gelukkig heb ik een wat dovige buurman en kon ik ongehinderd mijn gonggang gaan. En toen, tijdens de Zomerweken Bij-Agnes, heb ik de eerste gongmeditatie gegeven. Oef, spannend. Maar ik weet inmiddels dat als ik me helemaal afstem op wat er is, dat dan altijd alles goed komt. De yogi's gaven zich volledig over, ieder had zijn eigen ervaring en men ging verkwikt naar huis.

Dat smaakte naar meer!

Wil je ook een keer een gongmeditatie meemaken?

Vrijdag 13 oktober geef ik een kundalini meditatie workshop. Naast een mantra meditatie kun je dan ook een gongmeditatie meemaken!

En hier een uitleg over de gong voor den geïnteresseerden:


bottom of page