top of page

Hoe David Bowie mij inspireerde tot een Japans voornemen


Kerstvakantie!

Lekker niks doen, veel plannen maken… Uiteindelijk: veel leuke afspraken met toch maar een wijntje dan, lekker lang slapen… En van alle plannen kwam weinig terecht.

Toch wel wat cultureels ondernomen: Naar de tentoonstelling over David Bowie:

Prachtig vormgegeven, interessante & mooie meneer. Wat me het meeste raakte: dat mijnheer Bowie ongelooflijk veel leest, kijkt en doet om geïnspireerd te raken. Elke film, theaterstuk, stad…. hij steekt er tijd in en kijkt en ervaart. Voor inspiratie moet je moeite doen. Oké: voornemen nummer 23 voor 2016: meer films kijken en musea bezoeken.

Dus zijn we eerste kerstdag met vrienden s middags naar de film geweest. Een aanrader! We hadden de bioscoop bijna voor ons alleen dus je kunt ook nog verstoppertje doen als de film je niet boeit. Maar dat bleek niet het geval. We gingen naar Our Little Sister. Een prachtige prachtige Japanse film over 3 zussen die zich over hun halfzusje ontfermen. Dar was het wel zo ongeveer. Maar van een schoonheid! Puur, verstild, mooi, lief… Wat praten we hier in Nederland toch alles dicht, wat doen en zeggen we veel overbodigs, wat doen we veel gedachteloos.... Zo zou het moeten zijn: met aandacht al je handelingen doen, dat jij de tijd beheerst in plaats van andersom. Dat wordt mijn voornemen nummer 24. Beetje Japans m'n dingen doen, zeg maar.

Trailer:

Oh ja: gelukkig nieuwjaar!


bottom of page