top of page

In de vakantie is het zo fijn dat er tijd is om wat aan te rommelen, te lezen en -vind ik heel fijn!- nieuwe recepten uit te proberen.

Ik heb al vele potjes puur-natuur-deodorant gemaakt die momenteel getest worden door vriendinnen.

Lippenbalsem, kaarsen van oude kaarsresten, experimentele broden, er staat kimchi te stinken in de bijkeuken en mijn laatste experiment is muhkwas.

2 jaar geleden gingen geliefde A. en ik eens iets afhalen bij de Indiase toko en daar stond een schaaltje op tafel met wat kruiden, zaden en zoet erin. Ik proefde een lepeltje en vond het heel lekker.

Thuisgekomen heb ik uitgezocht wat dat nou precies was en het bleek muhkwas te zijn. Een zaden- en kruidenmengsel waar je na het diner een hapje van neemt en wat goed is voor je spijsvertering én tevens een mondverfrisser.

Met zoon Bram ben ik dit toentertijd helemaal uit gaan zoeken en we hadden het enorm goede idee om muhkwas te verkopen in mijn eigenste webshop.

Maar zoals dat wel vaker gaat met mijn prachtige ideeën: opeens zijn ze weg in de waan van de dag.

Totdat ik deze zomer opeens weer aan dat goedje dacht maar nooit meer op de naam kon komen.

Ik appte Bram: Wat was dat Indiase goedje nog maar? 

Binnen 1 seconde: Muhkwas!

Hahaha, leuk toch hoe je brein werkt.

En nou heb ik een hele grote pot muhkwas midden op tafel staan.

Wazzdah?

Muhkwas

Muhkwat?

Muhkwas

Moek wat?

Proeven!

Oh...

Lekker!!


En dat kun jij natuurlijk ook zelf maken.

Wat zoet, zout, zuur, bitter... venkelzaad, anijszaad, gedroogd fruit, lijnzaad, sesam, koriander, kaneel. Wat jij lekker vindt, verzin het maar.

Met wat citroensap en zout roosteren in een droge pan.

Easy peasy en reuze interessant after diner.



Comments


bottom of page