top of page

Alles één

Na een periode vol werk-boek-yoga nam ik in maart even wat gas terug. Minder werken en tijd voor leuke inspirerende dingen: een reading, een hartverwen-retraite, een zweethut en eindelijk een start maken met de kundaliniyoga level 3-opleiding.


De reading is geweest en gonst en bonst nog na in m’n hart, de retraite was afgelopen weekend op de prachtige locatie Meeuwenveen in Havelte onder leiding van Maaike Middelweerd.

Vrijdag vertrok ik met lichte tegenzin -altijd bij nieuwe dingen- maar een uur na aankomst dacht ik: oh ja, dit is precies wat ik nodig heb: een eigen kamer met lieve cadeautjes op m'n kussen, lekker wandelen, meditaties, een hoofdmassage, liefdevol in het oog gehouden worden, steeds maar weer cadeautjes, yoga, prachtig voedzaam mooi lekker eten, de kracht van sisters, een gongbad, olietjes en geurtjes, om 5 uur in de ochtend eruit voor yoga en meditatie (niet verplicht hoor), de zon op zien komen, de sauna in, de schoonheid van de natuur tot in je tenen voelen, je gezicht masseren, een cacaoceremonie, een inwijding, mantra's zingen, niks moet alles mag.

Het is zo goed om af en toe echt even de tijd te nemen voor jezelf: hoe gaat het nu eigenlijk met mij? Ik voelde van alles en oude angsten piepten wederom zachtjes om de hoek. Ik kon bij alles wat zich aandiende aanwezig blijven en wandelde op de laatste dag door het bos terwijl de zon scheen en het tegelijkertijd regende en ik rook de aarde en zag het mos en schors en takken en ik hoorde de tjiftjaf, de koolmees, de specht en ik stroomde over van dankbaarheid, alles tezamen, alles één.Comentários


bottom of page