top of page

2e lichaam: the negative mind

De afgelopen les hebben we het 1e lichaam, de Soul body behandeld. Je ziel. Dat fijne kleine stukje energie dat altijd en eeuwig met je meegaat, dat je naar je levensdoel brengt. Zie de vorige blog voor meer info.


Gaan we door naar je 2e lichaam. The negative mind. Deze negative mind is één van je drie mentale lichamen:

Negative mind (2e lichaam): Waarschuwt je voor risico’s, problemen en gevaren. Deze negative mind is de allersnelste in je gedachten.

Positive mind (3e lichaam): Is actiegericht, optimistisch, ziet overal kansen en mogelijkheden.

Neutral mind (4e lichaam): Is verbonden met het hartcentrum en neemt op basis van de voors en tegens van de positive en negative minds een besluit vanuit een neutrale, compassievolle positie.

Deze minds zijn een natuurlijk aspect van ons denken en hebben we allemaal in ons. Als je wat meer bewustzijn hebt op deze 3 minds heb je meer het stuur in handen over je eigen denken. En dat is altijd handig.

The negative mind scant voortdurend het gevaar, risico's en geeft je grenzen aan. Deze mind beschermt je. We zien grenzen soms als negatief maar grenzen zijn belangrijk! Grenzen geven helderheid, duidelijkheid en richting op je pad. Niks mis mee. Zie je negative mind maar als je innerlijke lijfwacht die jou heel goed wil beschermen.

Het thema van the negative mind is erbij willen horen.

Dat erbij willen horen is iets oers en willen we allemaal: bij een groep, bij je gezin, bij je geliefde. De piramide van Maslow, je moet erbij horen om te overleven. Maar niet alle mensen/groepen zijn goed voor je om in betrokken te raken. En daar helpt the negative mind je bij. Om te scannen wat goed is voor jou, voor jouw levenspad.

Een negative mind in balans kent goede grenzen, kan waar nodig 'nee' zeggen, kan een nieuwe omgeving scannen en weet precies wanneer en waar iets mis dreigt te gaan. Mensen met een gezonde negative mind hebben een scherp oog en kunnen zien hoe het beter kan. Die negative mind wordt wel in verband gebracht met dat onderbuikgevoel: voelen dat iets niet goed voor je is, in contact staan met je intuïtie.

Er zijn zoveel prikkels en triggers waardoor de negatieve mind uit balans kan raken. Ook omdat the negative mind zich als eerste aandient in je hoofd kun je hopeloos verdwalen in die mind. En dat kan leiden tot angst voor van alles en nog wat, piekeren en niet in beweging komen want lekker veilig. Jezelf verliezen omdat je er zo graag bij wilt horen, je gemakkelijk laten beïnvloeden door anderen. En een zwakke negative mind kan je weerhouden van het nemen van risico's die af en toe nodig zijn om je te blijven ontwikkelen, jouw levenspad te blijven lopen. Om de negatieve geest te versterken en in balans te brengen, kun je gelukkig van alles doen:

  • Je linkerneusgat is verbonden met the negative mind. Ademen door je linkerneusgat brengt kalmte en koelte. Een paar minuutjes ademen door je linkerneusgat helpt tegen te negatieve gedachten.

  • Een wandeling in de natuur helpt je om te aarden (uit je hoofd te komen) en brengt je meer bij je onderbuik, je intuïtie.

  • Houdt een dagboek bij om je denkpatronen beter te snappen. Je herkent dan je negative mind en kunt reflecteren daarop.

  • Zelfzorg: wees altijd lief voor jezelf en voed jezelf zowel fysiek als geestelijk met gezond voedsel en gezonde activiteiten.

  • Positief affirmeren, altijd fijn.

  • De mantra Ong Sohung bevestigt dat je één bent met alles wat is en geeft the negative mind het gevoel er bij te horen. In de les doen we af en toe deze Ong Sohung-mantrameditatie. Doe 'm vooral eens. Gewoon zitten, ogen sluiten en meezingen. Zo heerlijk!

Dan de numerologie van de 10 lichamen:

Heb jij een 2 in één van onderstaande nummers? Misschien resoneert onderstaande bij jou:


Nummer 2 gaat over erbij willen horen.

Heb je een 2 als zielenummer?

De sleutel voor jou is om je verlangens te neutraliseren, erachter te komen wat er achter je verlangens zit.

Jezelf beschermen is waar het bij dit nummer over gaat. Het beschermen van je eigen pad en je eigen ziel. Je verbinden met je eigen ziel, je soulbody dus.

Heb je een 2 als gavenummer?

Je hebt de gave je met iedereen te kunnen verbinden en iedereen voelt zich ontspannen bij je. Je kunt het gevaar van elke situatie goed inschatten.

Heb je een 2 als karmanummer?

Je bent gevoelig en zou het liefst met iedereen verbinding hebben. Dat is je zwakte en ook je kracht. Als je negative mind sterk is schat je situaties goed in en leg je verbindingen die goed zijn voor je (ziel). Als je negative mind minder werkt kan er misbruik van je gemaakt worden. De sleutel is om master te worden van je neutral mind zodat je in stresssituaties de rust bewaart en overzicht houdt. Dat komt in les 4 :-)

Heb je een 2 als levenslotnummer?

Als je de keuze gemaakt hebt om je te verbinden met jouw spirituele pad ben je makkelijk benaderbaar en evenwichtig in relaties. Fijn gezelschap dus!

Heb je een 2 als padnummer?

Dit gaat over toewijding. Wat een prachtig woord. Toewijding. Jouw levenspad met volledige toewijding lopen.

Verder:

De yoga die we in de les gaan doen voor the negative mind komt uit dit boek:


Fijne meditaties voor het 2e lichaam:

De allerbelangrijkste conclusie voor the negative mind: Wees je bewust van je denkpatronen.

Veroordeel je negative mind niet maar wees blij dat je in staat bent gevaar te scannen en grenzen aan te geven. Maar bovenal: blijf in beweging en durf te leven!

Liefs

Agnes!

Comments


bottom of page