top of page

En toen was het dan eindelijk zover: ik werd 50 en ik had zin om deze mijlpaal lekker te vieren.

Want dacht ik vroeger toen mijn moeder 50 werd dat het leven dan wel zo’n beetje klaar zou zijn nu weet ik wel beter: het is nog nooit zo levendig, vol, bruisend en blij geweest.

Dus regelde ik een kroeg, deed een uitnodiging de deur uit en ging verder met werk, yoga, ademcoachen en nog veel meer leuke dingen.

2 weken voor mijn verjaardag werd ik door de Witte Wieven, die lieve leuke vakantie-feestdagen-feest-vriendinnen ontvoerd naar Norg waar we gelogeerd hebben en ik in de watten werd gelegd met liefde, aandacht, rituelen en cadeautjes. Zucht….

En op mijn verjaardag zelf lag ik de avond van te voren om half 10 te bedde want uitgeteld maar wie maakten mij om 0.00 uur zachtjes zingend wakker met sterretjes, champagne en cadeautjes? M’n Besties, die lieve vriendinnen die al m’n halve leven meelopen en die ook nog buiten de boel versierd hadden met een spirituele SatNamSarah!

En toen het feest: een kroeg vol lieve mensen, man en zonen die een heuse conference deden, een prachtig sister lied, een ontroerende speech van Sabine en het beruchte 50 - /+ lied met een coole tekst.

En dat gelardeerd met alleen maar vrolijkheid, liefde en gezelligheid. 

En cadeautjes, en bloemen.

En een A-4tjes-boek!!!

Het is nu een week later en ik plof nog steeds uit elkaar van geluk en dankbaarheid.

(En nog steeds een beetje de calvinistische angst dat het niets anders kan dan minder worden vanaf nu, stom he?)

Ik heb wel eens eerder onderstaande tekst geschreven over de cycles of life volgens de Kundalini Yoga: dat het leven cyclisch is. 

En dat je 3 cycli hebt:

The cycle of consciousness

Iedere 7 jaar maak je een shift in bewustzijn. 

Je hebt dit vast wel eerder gehoord, deze 7 jaren cyclus in je leven…. Kijk maar eens terug. Waar waren de grootste veranderingen? Veranderingen geeft bewustzijn. Of is het net andersom? De eerste 3 x 7 jaren (0-21) gaan over fysieke rijping; De volgende 3 x 7 (21-42) jaren over je emotionele en sociale ontwikkeling; En de volgende 3 x 7 (42-63) jaren gaan over gerijpt zijn, weten wie je bent, spirituele wijsheid

En daarna?  Dan is het partytime!! Dan heb je zo’n beetje bewust de goede dingen in je leven gedaan dan kun je gaan vieren!  Nou, dat is een fijn vooruitzicht! Geen zorgen over rimpels en dikke buiken en grijze haren: het doet er allemaal niet toe. Het wordt sowieso leuk. Al onze spirituele zoektochten zijn het waard geweest: Het innerlijk zal hoogtij vieren!! Lol en fun, van binnenuit!

The cycle of intelligence

Iedere 11 jaar is er een verandering in hoe je je leven aanpakt. Doordat je meer bewustzijn en wijsheid ontwikkelt, zal je om de 11 jaar nieuwe strategieën ontwikkelen om met moeilijke situaties, jezelf, de ander, het leven om te gaan. Dat snap je per 11 jaar steeds beter.

The cycle of life energy Deze cyclus gaat over je levensenergie: Van 0-18 jaar heb je energie te over! En ook in de tweede cyclus heb je veel energie, maar de effecten van stress, werk, drugs, relaties, ervaringen kun je misschien al voelen in je energiereserves. In de derde cyclus (leeftijd 36-53) heb je nog steeds energie, maar hoeveel is afhankelijk van je verleden: weer die effecten van stress, het werk, drugs, relaties, ervaringen   Bij de volgende cyclus (leeftijd 54-72) heb je de energie van wat je hebt gecreëerd tot nu toe in je leven: je discipline, hoe krachtig en bewust vanuit jezelf je hebt geleefd.

En dan nog een hele goede tip van de goeroe: eet per life-energy-cyclus steeds 25% minder. Dan krijg je nooit een dikke buik!

Kijk nou eens naar je eigen leven. Want er zijn bepaalde clusters in het leven waar al die cycli samen komen:  21/22 jaar 33-36 jaar

42-44 jaar 54-56 jaar. In deze periodes schijnt veel beweging te zijn. Hoe is dat bij jou?

En als laatste: zeropoints in life: Daar waar je helemaal opnieuw mag beginnen. En dat is allereerst je geboorte. Je komt "clean" de wereld in. Maar er is er nog eentje: op je 49e is het volgende zeropoint. Dan heb je kans om het allemaal op jouw manier over te doen.

En dat klopt in mijn leven.

Ik ben vanaf vorig jaar -mede dankzij de overgang- mijn leven opnieuw richting gaan geven. Op mijn manier, mijn invulling, mijn hart.

En het heeft me zoveel opgeleverd en dat werd zo zichtbaar op mijn feest!

Wat een rijkdom.

Dankbaar ben ik!


bottom of page