top of page

Nu & Nu & Nu


Heb je m’n vorige blog gelezen? Over dat geliefde A. vond dat ik heel veel doe maar weinig zijn? Daar had ie best een punt dus ging ik gelijk allemaal dingen doen om in dat zijn te komen. :-) Ik ging naar een introductieworkshop van Michael Steinau over zijns oriëntatie en daar deden we een oefening waarbij je de opdracht kreeg om te bewegen of je alles voor de eerste keer deed. Volledig bewust aanwezig alles als nieuw te ervaren...

En dat was verrassend!

Want alles voelt heerlijk, fris, nieuw en sensueel als je -heel bewust- op die manier de wereld benadert. Weg met de aannames! Deze ervaring vertelde ik aan vrienden en toen kregen we het met elkaar over het zoeken naar verlichting. Dat iedereen zo bezig is om ergens te komen: we doen aan yoga, lezen miljoen zelfhulpboeken, gaan op allerhande spirituele reizen, drinken ayahuasca en zijn zo druk met verlichting zoeken dat we aan het huidige moment niet toekomen. Doen in plaats van zijn...

"Er is geen toekomst” zei iemand in dat gesprek. “Alleen maar dit moment. Alleen deze energie.” Bam! Bijna heftig om helemaal te doorvoelen. Maar ook fijn.

Want het is heerlijk om helemaal volledig in het moment te zijn. Alsof alles nieuw is. Vol aandacht proeven, voelen, ruiken, horen, zien. Niet half aanwezig een gesprek aanhoren maar helemaal bij die ander zijn. Niet bezig met wat je straks moet of wat er was. Nu Nu Nu.

En dat dan ook nog met een open hart...vol liefde.

Aanwezig zijn.

Zijn... Daarin kun je dan opeens het grotere geheel ervaren. Verbondenheid, eenheid, liefde. Nou, dat is waar ik steeds meer sprankjes van begin te ervaren.

Het leven wordt steeds leuker.

Fijn 2018!


bottom of page