top of page

Vakantie:

Niks doen.

En ik ben best een doener. Ik houd van actie en dat levert me ook veel op. Mijn plannen in de wereld zetten maakt me blij en geeft me energie.

En dan is het opeens zover. En hoef ik niks.

Eerst werk ik al mijn lijstjes af voordat ik op vakantie ga…. en dan begint het grote niets.

Van actie naar rust.

En daar moet ik me toe verhouden.

Die zijnsmodus is best ingewikkeld.

Ik was in de eerste dagen van onze vakantie opeens pittig moe, ging kribbig doen naar geliefde A. en omarmde het ontheemde gevoel tenslotte maar: met een boekje in een hoekje.

(Waardoor ik wel 3 prachtige boeken heb gelezen. Aanraders!! Met dank aan vriendin S. Hier komen ze:

  • Wees onzichtbaar - Murat Isik

  • Gisele - Susan Smit

  • Wij zeggen hier niet halfbroer - Henk van Straten

Stuk voor stuk prachtig! Met stip op 1 Gisele. Wow)

Thuisgekomen met vriendinnen bijkletsend bleek ik niet de enige met vakantieopstartproblemen.

Ik lach me slap om verhalen van poepchagrijning in de tent zitten omdat zoonlief de enige zak borrelnoten HELEMAAL ALLEEN heeft opgegeten;

Of van hele hele mooie plaatjes in het hoofd hebben hoe te kamperen en vervolgens op een afschuwelijk lelijke ANWB-camping zitten vol gestructureerde bejaarden;

Of uren in de file staan en half hysterisch blij blijven terwijl je familie het alleen maar "heel erg ruk vindt allemaal".

Maar na een paar dagen was het bij mij op vakantie goed.

Het loopje naar het sanitair 200 meter verderop vervulde mij met blije gevoelens.

Want opeens voelde ik het:

Ik hoefde niks meer want ik was er al.

Resultaat; bakken energie, diep slapen, ruimte voor alles en iedereen, romantiek met geliefde A.

En nu ben ik weer thuis.

En zat ik dezelfde avond alweer achter mijn laptop

Lekker even wat doen. Hihi.

Ook fijn.

Net als zijn.

Dus blijven oefenen dit jaar: in al dat doen bewust aanwezig zijn.

En we gaan weer beginnen met de Kundalini yoga.

Daarom hier een fijne en makkelijke meditatie: De Sunia Antar.

Het is een hele geschikte meditatie als je je toch per ongeluk weer verliest in drukte, aktie, stress...

Als je niet meer weet wat je moet doen en daar geen bewustijn op hebt.

Zoek een stil plekje en doe 3 minuten onderstaande meditatie en de wereld verschilt!

Houding: Voordat je deze oefening doet moet je een glas water drinken. Zit in Kleermakerszit. Mudra: Plaats de armen kruiselings over de borst met de handen onder de oksels. En de handpalmen open tegen het lichaam. Trek de schouders op stevig tegen de oorlellen, zonder de nek spieren te verkrampen. Trek je kin een beetje in. Ogen: Sluit de ogen. Adem: De adem zal van zelf langzaam worden. Tijd: Ga hier 3 minuten mee door, en verhoog de tijd geleidelijk naar 11 minuten. "Gewoonlijk ademen we 15 keer per minuut, maar als we in staat zijn het ritme van de adem te verlagen naar slechts 4 keer per minuut, dan hebben we indirect controle over ons denken. Deze controle elimineert aanstotelijk gedrag en bevordert een kalme geest onafhankelijk van wat er gebeurt. Als de waterbalans uit evenwicht is en de nieren order druk staan, kan dit zorg geven en je van streek maken. Het drinken van water en het hoog optrekken van de schouders en daarmee de bovenkant van het lichaam stevig vastzetten, creëert een sterke rem dat de 4 kanten van de hersenen beïnvloedt. Na 2 of 3 minuten, zullen er nog wet gedachten zijn, maar je voelt ze niet meer. Dit is een zeer effectieve methode om de functionele hersenen in balans te brengen"

bottom of page