top of page

En dan loop ik voor de honderduizendmiljoenste keer mn rondje Hoornse Meer. Wat saai toch. Als ik het zo opschrijf. Maar dat is het niet. Ik moet me er vaak toe zetten om in de benen te komen maar al na een kwartiertje lopen zak ik. Ik mezelf.

In zijn. Ik zie de berenklauw omhoogschieten, pispotjes en allerhande bermbloemen, geel en roze. Madeliefjes die zich sluiten, twintig kleuren gras… Ik hoop op een ijsvogel en zie een tevreden ganzenfamilie, hele hele kleine paardjes, een meerkoetjong dat zn moeder zoekt. Die hoor ik ook, en altijd weer die tjiftjaf, tjiftjaf, tjiftjaf. En ik ruik lindebloesem en pas gemaaid gras. En dan moet ik heel diep zuchten. En denk ik niet meer. En ben alleen maar blij. En heel dankbaar. Suf. Maar waar.

Een meditatie om je net zo blij te laten voelen:

Wat deze kriya voor je zal doen

Deze meditatie is er om je te helpen ontspannen en blij te zijn. Hiermee kan je het contrast tussen het werken vanuit je ego en werken vanuit je innerlijke zelf, de wil van God, de ziel, begrijpen. Dit is een zeer verruimende meditatie. Dus oefen het alleen als je een tijdje niets te doen hebt.

Hoe je deze kriya moet doen

Zit in kleermakerszit met een rechte rug, maar wees ontspannen in deze houding.

Ontspan de armen tegen de zijkant van het lichaam met de ellebogen gebogen.

Trek de onderarmen naar elkaar toe totdat de handen elkaar ontmoeten voor het lichaam.

Maak een vuist van de linkerhand en stop de duim naar beneden in het midden van de vuist.

Wikkel de rechterhand over de linker vuist en plaats de rechter duim over de linker vuist bovenop de basis van de linker duim.

Focus op het puntje van de neus.

Adem diep in, vervolgens volledig uit terwijl u de volgende mantra monotone chant: HAREE HAR HAREE HAR HAREE HAR HAREE HAR HAREE HAREE HAR HAREE HAR HAREE

Begin met het beoefenen van de meditatie voor 10 - 15 minuten en bouw langzaam op tot 1 of 2 uur.


bottom of page