top of page

Mijn midzomernachtfeest


Vandaag is het de langste dag. De zonnewende. Een prachtige dag en een nog prachtiger nacht. Magisch.

“Met midzomer komt er een einde aan de tijd van felle, vurige yang energie en wordt de zachte kracht geboren van het inbedden, het settelen, het koesteren. Nu komt het erop aan om daadwerkelijk in bezit te nemen wat te voorschijn is geroepen. Wat geboren is heeft voeding nodig en koestering. het is een tijd van ontspannen na de enorme vurige inspanningen van de lente. Er is weer aandacht voor elkaar, tijd voor verzoening en verzachting, de saamhorigheid wordt gevierd.”

Dat is mooi gezegd!

Bij de zonnewende horen rituelen:

• Je onderdompelen in koud water • Over vuur springen • De zonnegroet doen natuurlijk… • Dansen en zingen…

De zonnegroet heb ik gedaan vandaag en vanavond zou ik naar een ritueel met allemaal vrouwen om ons onder te dompelen in water, te dansen en te zingen. Heerlijk!

Maar ik had geen zin. Geen bal zin.

En dat vind ik heeeel lastig want ik wil beleven en meemaken en voelen en ervaren.

Maar ik heb naar mezelf geluisterd en nu zit ik alleen in onze tuin. Met een vuurtje, m’n eigen chocolat ceremonie, boeken, straks een glaasje wijn en staren, uren staren in het vuur. Mijn midzomernachtfeest. Blij.


bottom of page