top of page

Zonder feestje zen zijn


Vorig jaar gaf ik geliefde A een passepartout voor Eurosonic Noorderslag cadeau.

Ik zat toen zelf geheel in den Kundalini en was drankloos, niet hele handige ingrediënten voor een feestje tot laat.

En een heuse yogi vind het heerlijk om te geven, dus ik gaf met liefde een fijne passepartout.

Ik weet nog de avond van Noorderslag: de ene na de andere blije foto zag ik voorbijkomen op Facebook en ik was allesbehalve zen.

Volgend jaar ga ik sowieso weer, nam ik me heilig voor.

En dit jaar kreeg ik van geliefde A. een kaart voor Euronsonic Noorderslag. Dat was lief!

Woensdag was super, donderdag niet want werken en vrijdag was ook leuk. Totdat we een half uur lang in de striemende kou stonden te wachten voordat we naar binnen mochten voor een optreden van Jett Rebel.

Au, zei mn oor.

Au au au.

En de uren daarna deed ik erg m'n best maar kwam er niet in: zeer hoofd, zeer oor, moe.

De volgende dag was ik niet echt lekker en heb de hele dag doorgebracht met twijfelen, daar ben ik heel goed in: wel of niet naar Noorderslag? Want het zou toch niet dat ik dat missen ging?????

Uiteindelijk ben ik niet gegaan want zeer oor, totaal niet fit, koud en verstandig zijn want de volgende dag yoga.

En daar zat ik weer, haha:

De éne na de andere olijke foto kwam wederom voorbij en ik kon alleen maar denken: was ik maar daar.

Allenig, spijt, onrust.

Alles kwam voorbij.

Niet slapen, helder hoofd.

Gelukkig heb ik hele fijne vriendinnen die ik gelijk app over m'n zieligheid en dan krijg ik deze bemoedigende apps:

Aha, geworstel. Fijn, lekker oefenen. Enjoy!

en: Daar waar je nu bent dat klopt precies. Je zere oor is niet voor niets.

Ik heb het heeeerlijk thuis! Mindset! Welterusten! x

Ach lieve vriendinnen. Het is zo fijn dat jullie er zijn!!

En het is fijn dat er Kundalini yoga is.

want ik krijg het weer goed met mezelf door een hele fijne meditatie te doen:

Een simpele en makkelijke. 11 minuutjes, voor een andere staat van zijn.

Ik heb m al eens eerder beschreven maar deze kan niet vaak genoeg:

Een meditatie voor een kalm hart

Houding: Zit in kleermakerszit Ogen: Sluit de ogen of kijk recht vooruit met de ogen 1/10de open. Mudra: Plaats de linker hand op het centrum van de borst op het Hart Centrum. De handpalm is plat tegen de borst, en de vingers zijn parallel met de grond, naar rechts wijzend. Maak Gyan Mudra met de rechter hand (plaats de top van de duim tegen de top van de Jupiter vinger, de wijsvinger). Til de rechter hand op aan de rechter kant alsof je iets beloven wil. De handpalm is naar voren gericht en de drie vingers, die niet in Gyan Mudra zijn, wijzen recht naar boven. De elleboog is ontspannen naast het lichaam met de bovenarm loodrecht t.o.v. de grond. Adem: Concentreer je op de adem stroom. Reguleer elk beetje adem bewust. Adem langzaam en diep in door beide neusgaten. Houd de adem dan vast en til de borst op. Houd dit zo lang vol als mogelijk. Adem dan vloeiend, geleidelijk en volledig uit. Als volledig is uitgeademd, houd je de adem zo lang mogelijk uit. Tijd: Ga met deze manier van lange diepe ademhaling door voor 3-31 minuten. Beëindigen: Adem 3 keer krachtig in en uit. Ontspan.

Opmerking: Het juiste huis voor de subtiele kracht, prana, is in de longen en het hart.. De linker handpalm is geplaatst op het natuurlijk huis van prana, een diepe stilte creërend op dat punt. De rechter hand, die je in activiteit en analyse gooit, is geplaatst in een ontvangende, ontspannen mudra en gezet in een positie van vrede. De gehele houding brengt een gevoel van kalmte te weeg. Emotioneel, geeft deze meditatie een helder inzicht in de relaties met jezelf en anderen. Als je op je werk opgewonden bent of in een persoonlijke relatie, ga dan deze meditatie doen voor 3 tot 15 minuten, voordat je besluit hoe te reageren. Reageer dan vanuit je hele hart. Fysiek versterkt deze meditatie de longen en het hart. Deze meditatie is perfect voor beginners. Het opent het bewustzijn van de adem en bepaalt de longen. Als je de adem vast houd “zo lang als mogelijk”, zou je niet moeten snakken naar adem of onder spanning moeten zijn.

En toen was het weer rustig in mij.

Thanx to Kundalini yoga!


bottom of page