top of page

Af en toe ga ik eens een avond mediteren bij Linda Rood. Je weet wel, die dame die ik zo cool vind en die een boek geschreven heeft en allerhande mooie dingen doet.

Ze doet op zo'n avond een geleide meditatie. Soms ingewikkeld, soms hartstikke fijn. Dat wat ze zegt en wat ik daar ervaar krijgt steeds meer een plek in mijn leven.

Afgelopen week was ik er weer.

En elke keer is er iets anders wat me triggert.

Deze keer was dat: wie ben je als je niet je lichaam bent?

Dat stukje in jezelf, dat geen leeftijd heeft, geen man of vrouw is, alleen maar eindeloos bewustzijn, Dat is wat je bent.

Als ik bij Linda ben is het zo gemakkelijk om daarbij te komen.

Heerlijk voel ik me dan.

En als ik in die energie ziet is het leerzaam om mijn leven vanuit dat perspectief te bekijken.

Op de vraag wat me het meest belemmert om voluit te leven noemde ik de angst om fouten te maken. Zo'n diepgewortelde angst die nog steeds regelmatig de kop op steekt.

Linda vroeg me hoe ik die angst kon verminderen. "Gewoon, in deze energie zitten" zei ik.

Het leek daar zo simpel maar is best lastig

Want thuisgekomen was daar geliefde A en die had ik een hele tijd niet gezien. En ik vond het zo ongezellig om gelijk in meditatieve staat te bedde te gaan dus gingen we wijn drinken en niet zo'n beetje ook en ook heel hard muziek draaien want bijna Eurosonic en was ik dat hele stilte-in-mezelf-gevoel alweer helemaal kwijt.

Hard lachen, veel praatjes, dansen.... Ook leuk en ook nodig.

En zo hups ik dus maar door. Van de ene kant naar de andere. Maar beide kanten integreren in mijn leven gaat nog niet altijd helemaal gesmeerd.

De definitie van verlichting is volgens Griekse filosofen wanneer je met je bewustzijn steeds in dat stille, tijdloze bewustzijn in jezelf bent, wat er ook gebeurt.

Het betekent niet dat je afstand hoeft te doen van reuring en genieten maar dat je de plek in jezelf hebt gevonden van waaruit je de wereld en haar schoonheid ervaart.

Ataraxia, onverstoorbaarheid.

Mooi woord.

Laat ik binnenkort maar es op mijn spirituele onderarm tatoeëren.

Want waar je ook bent, wat je ook doet, ataraxia ataraxia ataraxia!

Linda heeft de meditatie opgenomen dus hier is ie:.


bottom of page