top of page

Trump verandert niets...


Oh Oh oh wat liep ik weer lekker met mezelf te struggelen de afgelopen week. Dat zag eruit als: van alles willen maar dat juist niet doen, lekker kwaaiig de wereld rondstampen, weten dat je op die manier niet veel verder komt maar juist veel te veel afleiding zoeken.

Ik weet dat het dan helpt om te mediteren, rust te zoeken, iets van yoga te doen, vroeg naar bed.... maar alles in mij schreeuwt om het tegenovergestelde.

Woensdagochtend was ik er al om 6 uur uit. En was verbijsterd over de uitslag van de verkiezingen in Amerika. Dat zo'n narcistische pannenkoek met zulke nare denkbeelden die een kei is in angst zaaien gekozen wordt..... ik was aan de buis gekluisterd maar wist ook dat Linda Rood een meditatie gaf en opeens besloot ik daar heen te gaan.

Oh ja! Hier moet ik zijn, dacht ik al na 5 minuten.

En die dikke deken van bozigheid viel van me af.

In een geleide meditatie kwam ik weer meer terug bij mezelf. In dat eindeloze bewustzijn, waar alles in opplopt en alles onvoorwaardelijke liefde is. En waar wie je echt bent roerloos en onveranderlijk aanwezig is....

En de kwestie Trump-Is-President plaatste Linda ook in een ander daglicht: als je helemaal teruggaat naar jezelf, verandert die kwestie ook maar iets aan wie je werkelijk bent?

Nee dus.

Jij bent er altijd

terwijl alles veranderlijk is....

Rustigerderder en blijer ging ik weer huiswaarts.

Maar toch nog steeds wel een beetje verbijsterd.

Maar yogi Bahjan heeft gelukkig voor alles een oplossing!!!!

Kundalini yoga meditatie voor toekomstige moeilijke tijden:

Wat deze kriya voor je zal doen.

Deze meditatie wordt je gegeven, omdat er zware tijden in het verschiet zijn. Het is zeer effectief in het openen van de 4de, 5de en 6de lotus. Het is als een slang. De neus is de mond van de slang en de binnenkant is het lichaam van de slang. Het geheim is, dat het de verspreiding van de rode en witte bloedlichaampjes in evenwicht brengt. Dat is het moeilijkste te beheersen. Het is het gebied dat je totale gezondheid verdedigt.

Hoe je deze kriya moet doen. Zit in kleermakerszit met een rechte rug. Met de rechter elleboog gebogen en ontspannen bij het lichaam, til je de rechter hand op, alsof je een eed aflegt. Houd de eerste twee vingers bij elkaar en recht omhoog. Vouw de andere twee vingers in de handpalm en breng de duim er omheen.

Houd de linkerhand in dezelfde mudra waarbij de twee gestrekte vingers het hartcentrum aanraken, waar je voelt dat het hart is. Over het algemeen, als je een lijn trekt tussen de tepels en een lijn loodrecht van af de neus op deze lijn, dan vind je op het kruispunt het hartcentrum of de hart lotus. Maak de gestrekte vingers zo recht mogelijk voor een beter magnetisch veld om je heen.

Adem langzaam, meditatief, en met beheersing neem je de adem mee van de neus omhoog naar het derde oog en dan omlaag naar het hartcentrum waar de vingers raken. De adem moet het gehele gebied aanraken en dat moet je voelen. Houd de ogen dicht of kijk naar de punt van de neus.

Beoefen deze meditatie 11 minuten. Aan het einde, adem je 3 keer diep in en uit. Daarna ontspan je. Om deze meditatie te perfectioneren, doe je hem elke dag voor 40 dagen.


bottom of page