top of page

En dan het 8e chakra. Want die bestaat in de Kundalini yoga.

Het is je aura en daar heb ik wel eens vaker over geblogd. Je aura is je energieveld om je heen, zo’n anderhalve meter om je heen en je aura bevat al je chakra’s. In de kundalini yoga word je aura gezien als je bescherming tegen negatieve krachten. Het is dus belangrijk om een sterk, krachtig aura te hebben. En daar zijn gelukkig vele oefeningen voor!

Je aura ziet er voortdurend anders uit. Dat wisselt naar gelang je stemming, gedachten en gezondheid.

Je aura is in direct contact met je adem. Daarom is die zo belangrijk in de Kundalini yoga. Via je adem kun je je energieveld versterken….lang en diep ademhalen….. Je aura is ook in direct contact met het hele universum om ons heen. Via de aura’s is er zoveel uitwisseling. Denk maar aan hoe veel gemakkelijker yoga gaat in een groep dan in je eentje. Dan kun je ook beseffen hoe krachtig we als verbonden groepen zijn en hoe veel meer gebruik we daarvan kunnen maken.

Je kunt vanuit je achtste chakra positieve energie naar iemand sturen. Iemand kan zo jouw aanwezigheid voelen. Probeer het eens deze week. Of NU NU NU! Wie heeft jouw positieve energie nodig? Stuur het ruimhartig en je krijgt het duizendvoudig terug....

En verder voor een sterk 8e chakra: Ademen, lang en diep…altijd!

Dat is op zich al een levenslange oefening... Wandelen, sporten, dansen, zingen.

Volledig aanwezig zijn, vanuit jezelf en bij anderen.

In de Kundalini yoga zijn heel veel pranayama -adem- oefeningen.

Hier is er eentje:

Pranayama fluitende ademhaling

Zit in een comfortabele meditatieve houding met een rechte rug. Tuit de mond.

Concentreer je op het Derde Oog Punt.

Adem in door de mond, waarbij je een hoge fluittoon maakt.Adem uit door de mond, waarbij je een hoge fluittoon maakt.Luister naar de hoge fluittoon tijdens de ademhaling..

Wat deze kriya voor je zal doen: Fluitende Ademhaling zal de circulatie veranderen. De zenuwen in de tong activeren de hoge klieren zoals de schildklier en de bijschildklier, en de longcapaciteit wordt vergroot.

Dus doen!

De laatste chakra yoga deze week! We gaan 2(!) kriya's voor je aura doen en een healing voor jezelf en/of voor een ander.


bottom of page