top of page

Ken je dat gevoel: dat er meer is… en dat je daar soms een glimp van opvangt? In een zonsondergang, een wandeling, kijken naar je kind, tijdens een meditatie, of gewoon zomaar…. Dat je het gevoel hebt dat je eindelijk het leven een beetje snapt, dat alles met elkaar verbonden is? Dit is waar ik m’n halve leven mee bezig ben en naar streef. Omdat het zo fijn is om je onderdeel te voelen van het grotere geheel, om de zin van het leven te snappen, om de gelukzaligheid in jezelf te voelen. Het zijn glimpjes, maar zo zo zo de moeite waard…..

Het is je zevende chakra, het kruinchakra, verbonden met je hersenschors en het centrale zenuwstelsel. Dit chakra is verbonden met de pijnappelkier, een klein kegelvormig kliertje van 6 bij 10 mm, gelegen midden in je hoofd ter hoogte van je ogen. Deze klier wordt wel de zetel van de ziel genoemd maar is een mysterie! Men weet dat deze klier invloed heeft op de geslachtsorganen, aanmaak van melatonine (slapen en waken) en dat het een rustgevende invloed heeft op je zenuwstelsel.

Dit is het gebied van het kosmische bewustzijn en verlichting. Via dit chakra zijn we verbonden met de universele energie. Dit chakra wordt beschouwd als het centrum en de bron van het bewustzijn zelf. En deze bewustzijnsstaat is het zijn, daar waar we steeds naar zoeken en wat zo simpel te vinden is, volgens Linda Rood. Wanneer je dit chakra tot ontwikkeling brengt ontstaat inzicht en wijsheid. Je bent blij, voelt je verbonden met alles en iedereen. Je snapt het grote Plan. Je bent verbonden met het Licht, met God of hoe je dat ook maar wilt noemen en vertrouwt daar voor 100% op. Blij, vrij, charisma!

Wanneer dit chakra uit balans is kun je erg in je hoofd zitten, wereldvreemd of spiritueel verwaand zijn. Voorbeelden van spirituele verwaandheid: Goh, heb jij nog nooit een full body orgasm gehad? Ga jij naar de zweethut? Niet naar het energetische lichaamswerk??? Oh, je zit nog op het fysieke niveau.. Heb jij nog een traditionele liefdesrelatie dat je in 1 huis woont? Oh, zit jij in dié fase?

Je ziet toch wel dat dat allemaal ego is?

Gewoon loslaten!! Lukt dat niet? Oh.. dan sta je nog aan het begin....

Haha van die ik-ben-spiritueel-veel-verder-dan-jij conversaties. Alexandra en ik hebben er heeel veel lol om maar spiripiriland zit er vol mee, inclusief wijzelf.


Wat helpt om dit chakra in balans te brengen: Het wordt een beetje saai maarrrrrr wederom is meditatie de key. En bij dit chakra ook de alderbelangrijkste key! kijk maar bij de tags.

En Kundalini yoga volgen. Waarbij we deze les de set: foundation for infinity gaan doen en een geweldige meditatie waarbij we op een geheel natuurlijke manier in extaasie komen! Komt allen, doch check van te voren even of er nog plek is.


bottom of page