top of page

Het healing festival


Ik wist van het bestaan niet af maar als je je erin verdiept struikel je erover: festivals voor je eigen spirituele ontwikkeling.

En spirituele vriendin Alex, altijd in voor verlichting, inviteerde me voor het healingfestival.

Met een vouwwagen, een tas vol witte kleren en toch maar veel wijn gingen wij vrolijk op pad.

En nu, 3 dagen later zit ik bij te komen op de bank.

En alhoewel ik snel kriegel wordt van too much spiritueel gedoe ben ik óm. Ik heb 3 superleuke dagen gehad.

Het leuke van dit festival is de vrijheid. We hadden een prachtige kampeerplek en als we 3 dagen voor de tent hadden gezeten was het ook goed.

Het terrein was prachtig, spiripirimensen zijn per definitie lief en hulpvaardig, het eten was gezond en lekker, je had de keuze uit veel workshops maar ook voldoende tijd voor jezelf en elkaar.

Das op zich gewoon vakantie!

En toen de workshops. Die waren leerzaam, leuk en inspirerend. Ik heb veel tijd gehad om na te denken, te onderzoeken en te voelen en heb wel 4 healings meegemaakt. Echt, je kent me niet meer terug: zo, zo zén en zonder oordeel en zo :-)

3 workshops die me geraakt hebben:

Een intensieve ademmeditatie op muziek. Door de combinatie van een volle diepe ademhaling en inspirerende muziek ga je een intens meditatieproces in. Je geeft jezelf een energiedouche en zuivert lichaam, geest en ziel. Oude emoties kunnen worden verwerkt en losgelaten. Het contact met de innerlijke stilte herstelt zich, waardoor natuurlijke heling kan plaatsvinden. Je pure levensenergie komt vrij. De adem verenigt je ieder moment opnieuw met het Hier en Nu.

Intens, helend, dat wil ik vaker doen!

Een energetische healing:

Totaal onbekend met sjamanisme heb ik een healing mogen ervaren.

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft, de mensen, de bomen, de dieren, de stenen enzovoort. Alles is met alles verbonden en alles is gelijkwaardig.

Er werd gewerkt met klank, drums, stenen, planten, en voelen, vooral voelen, wow...

En als laatste: de zweethut:

Met 14 mensen in een klein hutje gepropt waar hete stenen, water, rituelen en totale donkerte zorgden voor een enorm intense ervaring. Ik kan het niet zo goed in woorden vangen maar het ging bij mij over stromen en ontvangen en loslaten en verbondenheid.

En daarna lag ik in m’n blote kont op het gras (het schaamhaar van moeder aarde volgens Alex haha) en het regende pijpenstelen en ik staarde naar de bomen en de lucht en voelde me vrij vrij vrij blij blij blij in mijn eigen prachtige leven….


bottom of page