top of page

Een reis met je zintuigen


Ik heb een hele leuke baan: ik ben docent bij een interieuropleiding en afgelopen april gingen we met een bus vol studenten naar de Designweek in Milaan. Trends spotten en op zoek naar het nieuwste van het nieuwste! We zagen veel natuur, veel gebruik van nieuwe materialen, aandacht voor het maakproces, puurheid en bedrieglijke eenvoud… Maar wat vooral opviel was de totaalbeleving: zelf maken, voelen, horen, meedenken, ruiken en proeven…. Het was meer dan alleen maar kijken, het was ervaren. Met als overdonderend voorbeeld de presentatie van het label Moooi: een enorme hal waar je de prachtigste interieurs kon ontdekken in de mooiste sferen, je wilde voelen en kijken en dit gelardeerd met prachtige prachtige muziek. Ondergedompeld in beleving Als al je zintuigen in werking zijn zit je in een totaalbeleving en –bruggetje naar spiripiri- in het NU!

Nog een bruggetje dan: naar de zintuigenreis!

De zintuigenreis is een week waarin je jezelf tegenkomt, ontmoet, ervaart en terugvindt. Een week van voelen, blote voeten, natuur, stilte, vuur, dansen, verbinding, bezinning, lachen, creativiteit, bezieling en verdieping. Een week die het verschil kan maken, een week die je niet meer vergeet..

Afgelopen week ben ik er op een ochtend geweest met mede-organisator Alexandra om de plek te ervaren en zij vertelde wat er allemaal die week gaat gebeuren: een zweethut ceremonie, stil zijn in het bos, mediteren, yoga, schilderen, brood bakken, coaching en meer.

En toen de plek waar dit alles gaat plaatsvinden.

Daar wonen de allerliefste mensen die zich volledig aan deze plek verbonden hebben en dat snap ik: ik wil er ook wonen.

Want wat een natuur, liefde en aandacht, bedrieglijke eenvoud en puurheid. Alles zelfgemaakt.

Op die plek hoeven helemaal eigenlijk helemaal geen activiteiten meer verzorgd te worden.

Daar zijn doet genoeg. Is genoeg.

Ken je dat: een magische plek? Hier was iets, hier is iets?

Ik zat bij het meertje in de achtertuin en wilde er niet meer weg.

Maar dat moest toch, zei Alexandra.

Maar gelukkig ga ik daar een kundaliniles verzorgen. Lalilalila… allemaal meedoen!

Meer info over de zintuigenreis als je hier klikt!


bottom of page