top of page

En opeens is het een feit: Ik ga yogales geven.

Hahaha wat gek eigenlijk: Ik hou er eigenlijk niet zo van om op de voorgrond te staan. Als docent sta ik al voor de klas en das aandacht genoeg. En toch kies ik ervoor om in mijn vrije tijd voor een yoga klas te gaan staan! Het is raar maar waar: De Kundalini lifestyle heeft mijn hart gestolen en hoe kan ik nou beter daar dichtbij in de buurt blijven dan zelf yogales te geven!

Ik heb een ruimte gevonden waar ik heel blij mee ben: Het Ayurvedisch instituut aan de Hippocrateslaan in Groningen.

Het leuke is: tijdens de yogaopleiding is Ayurveda aan de orde gekomen. De lifestyle van Kundalini en Ayurveda ligt heel dicht bij elkaar:

Ayurveda is de oudste Universele gezondheidsleer met als doel een zo lang mogelijk, gelukkig & gezond leven te bevorderen.

Basis is de balans tussen lichaam en geest; tussen vata, pitta en kapha. Het biedt vele soorten technieken en middelen om onze gezondheid te ondersteunen.

En een aantal dingen hierover lees ik terug in mijn Kundalinileerboek. Dus de plek is goed! En het loopt allemaal zo gemakkelijk, zo smooth… Alsof het zo moet zijn. Maar dat vind ik een zweverige mieptekst. Dus ik ben gewoon yogablij en start op 12 mei. Op de donderdagavond van 19.30-21.00 uur Een beginnersserie van 8 keer.

Voor de unieke prijs van 75 euro! Doe je mee? Stuur me dan even een mailtje via het contactformulier!

Leuk, leuk, leuk!

Oke, de Varuyas kriya dan maar. Een oefening die de weerstand tegen ziekte verhoogt. En das handig met al die griep in de buurt. Verder versterkt deze oefening je electromagnetisch veld en zorgt ervoor dat je later niet beverig en trillerig wordt.

Gelijk beginnen dus!

Ga rechtop staan.

Zet je rechtervoet iets naar voren. Strek je linkerbeen ver naar achteren.

Het bovenste deel van je tenen van de linkervoet rust op de grond.

Strek je armen uit naar voren, evenwijdig aan de grond. Leg je handpalmen tegen elkaar.

Hel iets naar voren met de rug vanuit de verticale positie.

Richt je blik op de horizon of op het voorhoofdspunt.

Adem diep in en begin ritmisch Sat Nam’ te chanten. Leg de nadruk op de klank Sat’, trek tegelijkertijd het navelpunt in en pas een lichte mula hhanda toe.

Ga hier anderhalve minuut mee door. Adem dan in, adem uit en ontspan.

Wissel van been en herhaal de oefening nog eens anderhalve minuut.

bottom of page