top of page

In ons vorige huis had ik een hele lieve buuf. We zwaaiden jaren beleefd naar elkaar en raakten opeens met elkaar aan de praat. En we hadden het over de kosmos en voelen en het leven en bladibla en begrepen elkaar. Deze buuf laat het leven door zich heen wervelen met zo’n groot vertrouwen dat ik me een grote boerin op klompen naast haar voel.

Ze vertelde vorig jaar dat ze een boek had geschreven waarover ze vol vertrouwen was dat dat uitgegeven werd. Ze had afwijzingen gehad en er gebeurde van alles maar het vertrouwen bleef.

Zo. Das fijn om zo in het leven te staan!

En vertrouwen hebben is fijn en het werkt, want hier is het boek: Ja!

Een boek met heeeel veel inhoud. Over bijna elke tekst kun je nadenken. Eckart Tolle-achtig geschreven, las ik in een review! Een boek dus wat je vaker kunt pakken om zomaar even een stukje te lezen over wat op dat moment bij je past.

Een boek over al je ja-maren en je angsten. Over al je moeten in plaats van willen. Over je pogingen om het leuk te hebben en gelukkig te worden waarbij de focus van je bewustzijn in je hoofd ligt. Over het feit dat je oplossingen vaak buiten jezelf zoekt. En dan ben je op het terrein van het doen..

In het boek staan de vragen naar vrijheid beschreven waarmee je leert van het doen naar het zijn te gaan.

Door te zijn voel je het leven, die lekkere levensstroom die je door je heen kunt laten wervelen. Door te zijn ervaar je dat het leven je steeds –op maat zelfs- kansen biedt om je over te geven aan je diepste natuur. Dat er geen houvast is in het leven en dat dat zo eng voelt dat je verkrampt in oude patronen....

Maar dat je juist kunt overgeven.(Het voorbeeld van ijskoud douchen wat deze buuf ook doet: als je verkrampt is het verschrikkelijk maar als je je eraan overgeeft voel je ruimte en vrijheid)

Dat je het vertrouwen kunt hebben dat het leven zich wel ontvouwt.

En dat het enige wat je hoeft te doen is je hart voelen, je hart volgen

Dan volgt vrede en vrijheid.

En dat willen we uiteindelijk allemaal!

Dank buuf!


bottom of page