top of page

Een week kundalini


Ja! Daar ben ik weer. Na een hele intensieve bijzondere mooie moeilijke zachte gekke yogaweek. Dagen die begonnen rond 3, 4 uur en tot soms wel tot 22.30 uur doorgingen. Met koude douches, een heftige gong, een lieve groep, uuuuuuren mediteren, pittige yoga, natuur, een yogadieet en veel verdieping op allerhande onderwerpen rond kundalini yoga. Want bij kundalini yoga gaat het niet alleen om de yoga, het is een way of life. Want hoe bewust ben je je eigenlijk van wat je koopt, wat je eet, wat je denkt en doet en hoe je met je naasten omgaat?

We hebben geleerd over respect. Wat eigenlijk niets anders is dan: iemand steeds opnieuw zien.

Iemand steeds opnieuw zien. Zonder oordelen, aannames, oude patronen naar iemand kijken. Al was het voor het eerst. (Leuk om eens bij je familie te doen). En we hebben geleerd om niet mét elkaar te leven, maar vóór elkaar. En dat was zo zo fijn afgelopen week. Ik heb me gedragen gevoeld. Voor anderen zorgen, ze te horen en te zien. Dat krijg je terug. Hoe mooi is dat.

Ik werd er zacht van en kreeg het gevoel terug uit mijn kindertijd hoe ik me toen voelde:

zacht, gevoelig, licht...

En ik werd me er bewust van hoeveel lagen hardheid ik in de loop van het leven om me heen heb verzameld.

Soms heb ik wel een beetje heimwee naar die zachte witte lieve bubbel….

Oke, genoeg gezwijmeld.

Een oefening om even te aarden en weer in het nu te komen.

Gronden:

Ga op je rug liggen.

Breng je knieën naar je borst en sla je armen er omheen en trek je knieën tegen je aan.

Ga bij een inademing rechtop zitten, strek je benen naar voren en reik naar je tenen.

Adem uit en kom weer terug in de startpositie.

Herhaal dit 2 minuten in een gelijkmatig tempo.

Oh ja, ook heel leuk:

Een opdracht voor de opleiding is om een 8 weekse beginnerscursus te ontwerpen.

En opeens werd me een yogaruimte in de schoot geworpen en ga ik na de zomervakantie die beginnerscursus op de woensdagavond geven.

Doe je mee?

Comments


bottom of page