top of page

Vakantieboeken


Zo. Vakantie. Even geen spiripiri-gedoe maar een blogje over boeken!

Aan het begin van de vakantie ben ik altijd onrustig. Het gevoel dat ik van alles moet. Ik drentel door huis en er komt niets uit m’n handen. Uiteindelijk bedenk ik dat het fijnste van vakantie veel lezen is. Lezen dus, dan komt de rust vanzelf. Daarom: mijn leukste boeken op een rij!

Dit boek ben ik nu aan het lezen en ik hinnik heel hard en veel volgens mijn huisgenoten. Over een wetenschapper die zijn huwelijk wil redden én de relatie met zijn zoon wil verbeteren middels een stedentrip. Ironie en zelfspot. Heerlijk!

Het allermooiste boek. Meeslepend, ontroerend, prachtig! Het verhaal speelt zich af in Ethiopië en Amerika en gaat over de tweelingbroers Marion en Shiva die zich hun leven lang afvragen waarom hun vader hen in de steek heeft gelaten.

Over de excentrieke Oswald die een ontstellend goed idee heeft om waanzinnig rijk te worden. Daarvoor gaat hij bij alle groten der aarde langs om hen vakkundig uit te melken. Ik blijf er om hinniken...

Een boek over Hedi die begint met yoga. De lessen die ze op haar yogamatje leert past ze toe in haar leven. En die verandering beschrijft ze. Makkelijk lezend en inspirerend. Vooral haar verhaal over "blijven ademhalen" en vergiffenis. Mooi!

Lees ik elk jaar in augustus voordat ik weer aan het werk ga. En elk jaar raakt iets anders in dit boek me.

Nou en dan is er nog Vele hemels en Kom hier dat en In het licht en Rosie en nog steeds die Cursus in Wonderen en Tolle natuurlijk en nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer.

Fijne vakantie! x


bottom of page