top of page

Ik ben een weegschaal. Een hele erge, met ook nog als ascendant weegschaal enzo. En ik herken mezelf zeer in de twijfel en het balans zoeken dat bij dit teken hoort.

Zo wil het dat ik weken in de yoga en meditatie zit en dan opeens is het klaar. Ik wil feest en dansen en van de wereld zijn en de zon zien opkomen. Whaaaaaaaaaaaaaah!!!

Nou, dat kan gewoon! Hup, met die leuke Anja naar zo'n witteklerendancefeest dan maar. Lekker: Dansen, bier, iedereen opeens heul lief vinden, oppervlakkige gesprekken met meneren en mevrouwen, meer bier, lekker flirten, de tijd helemaal kwijt zijn en dansen... In de muziek opgaan. Dansen Dansen

Dansen is (net als (hard)lopen) voor mij: gronden, contact met de aarde. Alles wat je los wilt laten of waar je geen zin in hebt letterlijk de grond in stampen. Niet in je hoofd zitten maar in je lijf. Het leven voelt zoveel fijner als je niet in je hoofd zit.

En dan opeens is het bijna ochtend. En ga ik naar huis en maak ik geliefde A. wakker met hele belangrijke verhalen. En voel ik me de volgende dag maar een ietsiepietsie schuldig over laat en slecht. Maar bovenal zeer gemotiveerd om mijn leven te leven met yoga en meditatie. En zo zwiep ik wat heen en weer door het leven.

Osho heeft leuke meditaties waarbij je lekker kunt dansen. De Kundalini Meditatie van Osho is een goede meditatie om onrust en stress om te zetten in balans en stilte. Deze meditatie gaat als volgt:

  • een kwartier trillen/schudden vanuit je voeten en raar maar waar, dat gaat op een gegeven moment vanzelf.....

  • een kwartier dansen en jezelf helemaal laten gaan

  • een kwartier stilstaan en luisteren naar de muziek

  • een kwartier op de grond liggen in stilte en alles wat zich voordoet observeren

Ik heb deze meditatie eens gedaan en met een heel gezellig groepje en dat was lekker. Want: het gevoel dat je energie gaat stromen. En het is heel lekker om na actief te dansen in stilte te zijn. Ik ervaar dan een enorme ruimte, en jaaaaa: balans! Na deze meditatie zit je bijna vastgeplakt aan de aarde.

Linkje: http://www.osho.com/nl/meditate/active-meditations/kundalini-meditation

.

bottom of page