top of page

Tantra is cool


Geliefde A. en ik zijn op liefdesavontuur geweest: bij een heel liefdevol genootschap hebben we ons een avond verdiept in tantra.

Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie. Tan betekent uitbreiding, groei, manifestatie en tra betekent middel. Vrij vertaald betekent dit dat je je lichaam gebruikt om tot bewustzijnsverruiming te komen, of dit nu via yoga, meditatie of seks is.

Je hebt rode tantra en witte tantra waarbij rood staat voor seksueel en wit voor meditatief.

Dit was een witte avond. We hebben het thema geven en ontvangen onderzocht.

Ben je een gever of ben je een ontvanger in het leven? Das een interessante!

Geven is veilig: je bouwt credits op en mag wat terug verwachten. Toch? Of geef je puur vanuit liefde en plezier?

En ontvangen zonder dat je er iets voor terug hoeft te doen. Kun jij dat? Ontvangen zonder schuldgevoel? Weet je je behoeftes en verlangens? Durf je ze te delen?

We hebben het yin-yangspel gespeeld: een uur (of 2 uur of een dag…) is je partner de koning(in) en mag vertellen wat hij/zij wil en dat wordt ingewilligd. Bijvoorbeeld: iets voor je inschenken, met je wandelen, een voetmassage, samen lezen, zoenen, badderen, koken...Je bent bewust en actief in het geven of ontvangen. Als de afgesproken tijd om is draai je de rollen om.

Een superoefening als je je relatie wilt verdiepen. Het verraste me dat ik zoveel nieuwe dingen ontdekte in die lieve A. van mij.

Ik werd me er bewust van hoe veel je voor de ander invult, hoe fijn écht geven en hoe moeilijk ontvangen kan zijn.

Een prachtig boek met allemaal praktische oefeningen waardoor je in 9 maanden een heuse tantrakoning(in) kunt worden is deze:

scale.jpg

margotanand.com

Lezen en doen!

Het leven is vurrukkulluk……


bottom of page